Volledig scherm
De villa aan De Haar 15 staat te koop. © Wilbert Bijzitter

‘Dream or Donate’-oprichter zet landgoed voor dik miljoen te koop: mét café en bioscoop

videoDe villa van Dream or Donate-oprichter Robert-Jan Mastenbroek in de buurt van Ommen staat te koop. Vraagprijs: 1,1 miljoen euro. Daarvoor krijg je dan 11 kamers, maar ook een sauna, bioscoop én een bruin café. Mastenbroek ligt onder vuur omdat zijn crowdfunding-site ineens offline ging. 

De man achter het onlangs plotseling opgedoekte crowdfundingsplatform heeft volgens tientallen crowdfunders vele duizenden euro’s achterover gedrukt. Mastenbroek - die zich graag ‘Broer’ noemt - zette eerder tal van luxe spullen op zijn landhuis te koop op Marktplaats

Harmonie

De indeling van zijn landgoed aan de Haar laat weinig te raden over. Het moet er nogal luxe zijn. Het lijkt een schril contrast met de doelstelling van het landgoed: een zelfvoorzienende commune waar ze in harmonie met elkaar en de natuur wilden leven. Een greep uit de omschrijving van de makelaar: ‘Rondom een royale tuin met terras, diverse fruitbomen, verwarmd zwembad, overdekte BBQ plaats, tuinberging, vijverpartij, diverse kassen en grote moestuin.’

Volledig scherm
Landgoed van Robert-Jan Mastenbroek van Dream or Donate. © Google Maps

Verwarmd biljart

Ook niet te versmaden: ‘Trap naar een portaal met een ruimte die voorzien is van een sauna en douche, bioscoopje, een eigen ‘bruin café’ met o.a. eigen sanitair, verwarmd biljart, fraaie bar en geluidsinstallatie. Het bruin café is bovendien voorzien van een ventilatiesysteem.’ Verder zijn er twee badkamers, veel kamers, een ‘imposante entree’. En wat te denken van een ‘riante, rietgedekte paardenschuur'. In de villa zelf is bovendien een lift.

Enig nadeel van de villa op Funda: er staan geen foto’s bij. Dat is juist wel gebruikelijk bij verkoop van woningen. 

Lees hier al onze verhalen over deze heikele kwestie

Bekijk op deze video het terrein vanuit de lucht:

 1. Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercampings in Vechtdal

  Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercam­pings in Vechtdal

  Op kinderpornosites en -chatrooms had hij zich geprofileerd als iemand die voorkeur heeft voor meisjes tussen vijf en twaalf jaar oud. Maar dat Harry L. (57) afgelopen voorjaar op twee zogenoemde kindercampings in het Vechtdal zich op zijn zachtst gezegd verdacht gedroeg ten opzichte van meisjes, daar moet de rechtbank volgens hem geen kwaad achter zoeken. Hij was slechts op zoek naar een geschikte plek voor de caravan, of wilde gewoon een colaatje drinken.
 2. Cultuurhistorisch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden
  PREMIUM

  Cultuurhis­to­risch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden

  De droom om één gezamenlijk onderkomen voor de geschiedenis en de streekcultuur van Ommen te realiseren komt steeds dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders hebben de plannen rond en aangeboden aan de gemeenteraad. Het gebouw bij de oude molen Den Oordt wordt platgegooid en eind volgend jaar moet er een nieuw gebouw komen voor het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO), de Historische Vereniging en het Toeristen Informatie Punt.

Vechtdal