Volledig scherm
PREMIUM
Roy Scholten startte een crowdfund actie voor een speciale therapie in Zwitserland, onder meer via Dream or Donate. Maar dat geld lijkt hij nu kwijt te zijn. © Lars Smook

Roy uit Nijverdal wil nog niet geloven dat zijn donaties echt weg zijn: 'Dat is onmenselijk’

NIJVERDAL – “Weet je wat ik het ergste vind? Dat hij zo omgaat met mensen die een ernstige ziekte hebben. Oplichting is tot daar aan toe. Maar als je dat doet met zieke mensen, dat is echt onmenselijk. Dan heb je een plaat voor je kop". Roy Scholten uit Nijverdal kan er niet bij dat de eigenaar van donatiewebsite Dream or Donate geld heeft weg gemaakt.

Scholten wil het eigenlijk nog steeds niet geloven. Op Dream or Donate was ruim 20.000 euro voor hem ingezameld. Het geld was bedoeld voor een experimentele behandeling in Zwitserland, want de Nijverdaller liep jaren geleden een dwarslaesie op toen hij tijdens het werk door een steiger zakte. De behandeling zou hem mogelijk het gevoel in zijn benen kunnen teruggeven. Van de 80.000 euro leek inmiddels 67.000 euro binnen te zijn. Totdat woensdag ineens de donatiewebsite uit de lucht werd gehaald, waar ruim 20.000 euro aan individuele giften voor hem was gestort.