Volledig scherm
De organisatoren van de motortoerrit voor kinderen die leven in armoede nemen een voorproefje op het evenement van 8 september. © DG

Winterswijkse actie tegen kinderarmoede dupe van leeggetrokken donatiesite Dream or Donate

WINTERSWIJK - Ook de motortoerrit die de Speelgoedbank Oost-Achterhoek organiseert voor kinderen in armoede is dupe geworden van de plotseling leeggetrokken donatiesite Dream or Donate.

Tot haar grote schrik las organisator Ingrid Bravenboer woensdag het nieuws van de leeggetrokken crowdfundwebsite Dream or Donate, een van de grootste van Nederland. 

Via veel donaties stond daar een bedrag van 450 euro klaar, bestemd voor de rit van 8 september voor kinderen in armoede. ,,Dat is een kwart van ons budget. Als je weet dat het allemaal schrapen is , dan is zo'n bedrag een flinke schade. Maar de toerrit gaat door, hoe dan ook”, zegt Bravenboer. 

Via Facebook is ze alweer een nieuwe inzamelingsactie begonnen. Nu via een rechtstreeks rekeningnummer en niet meer middels een donatiesite.

‘Stop uitsluiting’

Er hebben zich inmiddels 40 kinderen opgegeven voor de toerrit en 160 motorrijders. Met deze toerrit wil de Speelgoedbank Oost-Achterhoek aandacht vragen voor het probleem van kinderen die leven in armoede. ,,We kunnen allemaal wel naar de overheid kijken, alsof die het probleem moet oplossen, maar de samenleving mag zelf ook wel wat doen", vindt Bravenboer, oprichtster en voorzitter van de Speelgoedbank. 

,,Neem eens een kind die het thuis niet breed heeft mee voor een ijsje. Of nodig ze uit voor een verjaardag. De kinderen kunnen bij ons gratis een cadeautje voor de jarige komen uitzoeken, zodat ze niet met lege handen aankomen. Vaak de reden van arme kinderen om niet naar een verjaardag te gaan. Stop de uitsluiting van deze kinderen.” 

Actie slaat aan

Behalve een rit door de Achterhoek is er op 8 september 's ochtends een muziek- en dansfestijn bij de Speelgoedbank aan de Torenstraat, gaan de kinderen en de motorrijders onderweg pannenkoeken eten bij de Gulle Smid en is er een afsluitende barbecue. 

De motorrijders komen uit het hele land naar Winterswijk. ,,Nooit gedacht dat de actie zo zou aanslaan", zegt Bravenboer. ,,Ik hoop dat dit een start is voor nog veel meer acties. Wij zitten in ieder geval al na te denken over volgend jaar.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek