In de vrachtwagen van Jelle P. werd bij een controle aan de grens bijna 400 kilo drugs aangetroffen.
Volledig scherm
PREMIUM
In de vrachtwagen van Jelle P. werd bij een controle aan de grens bijna 400 kilo drugs aangetroffen. © Border Force

Twaalfkoppige jury beslist over lot truckchauffeur Jelle P. uit Urk: ‘Ik ben onschuldig’

Twaalf juryleden in de rechtbank van Canterbury in Engeland bepalen de komende week of vrachtwagenchauffeur Jelle P. uit Urk wordt veroordeeld voor drugssmokkel. P. zelf herhaalt bij aanvang van het strafproces ‘onschuldig’ te zijn.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  3

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Ergernis bij politiechef na massale inzet agenten op Urk: ‘Dit is niet normaal, natuurlijk’
  PREMIUM
  6

  Ergernis bij politie­chef na massale inzet agenten op Urk: ‘Dit is niet normaal, natuurlijk’

  De hele zaterdagavond leek Urk wel een vesting: agenten zijn bekogeld met vuurwerk en er waren 16 aanhoudingen voor onder meer openlijke geweldpleging. Desondanks omschrijft de politie de avond als ‘relatief rustig’. Belangrijke oorzaak was volgens de autoriteiten de massale politie-inzet. ,,Dit is niet normaal natuurlijk. Deze inzet gaat ten koste van andere dingen”, zegt Tom Nauta, de teamchef van de politie in Dronten, Noordoostpolder en Urk.

Flevoland