Volledig scherm
PREMIUM
DDW in het Klokgebouw op Strijp-S. © FotoMeulenhof

Alle weken van het jaar een DDW

Zonder twijfel is de Dutch Design Week een van de leukste weken van het jaar in Eindhoven. Glow, ook heel fijn, maar tamelijk drukjes. De Technology Week, het Tromp- en het Storioni Festival; mogen er ook zijn en ik kijk nu al uit naar wat ons te wachten staat op theatergebied. Maar de DDW is heel speciaal.

Dat heeft alles met de stad en met de opzet van de designweek te maken. In Eindhoven huizen inmiddels flink wat creatieven: vormgevers, kunstenaars, hard core designers, wetenschappers en andere innovatieve geesten die allemaal zeer bewust de randen van hun werkveld opzoeken. Omdat ze weten dat ze daarmee de beste resultaten behalen. Nadeel: dat gebeurt vrijwel altijd achter gesloten (atelier-)deuren. Wetenschappers hebben er eveneens een handje van om de luiken van hun labs stijf dicht te houden (want: geheimen!). En dus weten wij - doorsnee Eindhovenaren - amper tot niets van wat er allemaal voor moois achter die deuren gebeurt.

 1. Rechter voert druk op: vertel Brech, u heeft zelf de sleutel van de cel in handen
  LIVE TWITTER

  Rechter voert druk op: vertel Brech, u heeft zelf de sleutel van de cel in handen

  Het OM heeft behalve huid, haar en speeksel van Brech op Nicky Verstappen ook de beschikking over een tot dusver onbekende getuigenverklaring van twee vrouwen die Brech in 1998 hebben zien fietsen met een jongetje achterop. De feiten vragen om een verklaring, vindt ook de rechter die de druk opvoert: ‘Kende u Nicky? Waarom vertelt u niet?' Volg de zitting via het live twitterverslag onderaan dit artikel.
 2. LIVE | Jaarbeursplein vol met verpleegkundigen, verschillende poliklinieken liggen er verlaten bij
  Ziekenhuisstaking

  LIVE | Jaarbeurs­plein vol met verpleeg­kun­di­gen, verschil­len­de poliklinie­ken liggen er verlaten bij

  Zorgmedewerkers in naar verwachting 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra leggen vandaag het werk neer. Hierdoor ligt een groot deel van de zorg plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen blijven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg gaat door. In de diverse ziekenhuizen zijn protestbijeenkomsten en ludieke acties gaande. Hoe vergaat het de verpleegkundigen vandaag? Je volgt het in dit liveblog.