DDW in het Klokgebouw op Strijp-S.
Volledig scherm
PREMIUM
DDW in het Klokgebouw op Strijp-S. © FotoMeulenhof

Alle weken van het jaar een DDW

Zonder twijfel is de Dutch Design Week een van de leukste weken van het jaar in Eindhoven. Glow, ook heel fijn, maar tamelijk drukjes. De Technology Week, het Tromp- en het Storioni Festival; mogen er ook zijn en ik kijk nu al uit naar wat ons te wachten staat op theatergebied. Maar de DDW is heel speciaal.

Dat heeft alles met de stad en met de opzet van de designweek te maken. In Eindhoven huizen inmiddels flink wat creatieven: vormgevers, kunstenaars, hard core designers, wetenschappers en andere innovatieve geesten die allemaal zeer bewust de randen van hun werkveld opzoeken. Omdat ze weten dat ze daarmee de beste resultaten behalen. Nadeel: dat gebeurt vrijwel altijd achter gesloten (atelier-)deuren. Wetenschappers hebben er eveneens een handje van om de luiken van hun labs stijf dicht te houden (want: geheimen!). En dus weten wij - doorsnee Eindhovenaren - amper tot niets van wat er allemaal voor moois achter die deuren gebeurt.

  1. Rosanne behandelt doodzieke coronapatiënten: ‘Ze liggen geïsoleerd van de wereld’
    video

    Rosanne behandelt doodzieke coronapa­tiën­ten: ‘Ze liggen geïsoleerd van de wereld’

    Ze is gewend om met doodzieke patiënten om te gaan, slecht-nieuwsgesprekken te voeren met familie als een naaste komt te overlijden. Maar in tijden van corona is alles anders. Ook voor een ervaren arts als Rosanne Kranenburg, die in het Adrz in Goes werkt. ,,Als ik bij een patiënt langs ga, blijf ik wat langer hangen. Ik wil dan een praatje maken om te weten wie de persoon is die in dat bed ligt.”