Graduation Show van Design Academy Eindhoven in voormalige Campinafabriek aan Kanaal Zuid
Volledig scherm
PREMIUM
Graduation Show van Design Academy Eindhoven in voormalige Campinafabriek aan Kanaal Zuid © FotoMeulenhof

Graduation Show gaat vér voorbij tafels, stoelen en bedden

EINDHOVEN - Er was een tijd, niet eens zo heel lang geleden, dan struikelde je bij de eindexamententoonstelling van de Design Academy Eindhoven (DAE) over fraai vormgeven tafels, ingenieuze badkuipen, nog slimmere droogrekken en superstrak vormgegeven fietsen. Bij de rondgang langs de Graduation van dit jaar is amper nog een tafel of fiets te bekennen.

Als het inderdaad klopt dat de net-afgestudeerden van DAE ons een blik gunnen op de toekomst, dan ziet die er tamelijk gecompliceerd uit. Want de geslaagden van de designopleiding tonen een wereld die onder meer agressief is, amper te doorgronden en ons overdondert met informatie. De designers in spé proberen - ieder op geheel eigen wijze - ons door dat woud van indrukken en invloeden te loodsen. Of houden ons simpelweg een spiegel voor. Of isoleren één element van die gecompliceerde omgeving en gaan daarmee aan de slag en maken het zo behapbaar.

  1. Rosanne behandelt doodzieke coronapatiënten: ‘Ze liggen geïsoleerd van de wereld’
    video

    Rosanne behandelt doodzieke coronapa­tiën­ten: ‘Ze liggen geïsoleerd van de wereld’

    Ze is gewend om met doodzieke patiënten om te gaan, slecht-nieuwsgesprekken te voeren met familie als een naaste komt te overlijden. Maar in tijden van corona is alles anders. Ook voor een ervaren arts als Rosanne Kranenburg, die in het Adrz in Goes werkt. ,,Als ik bij een patiënt langs ga, blijf ik wat langer hangen. Ik wil dan een praatje maken om te weten wie de persoon is die in dat bed ligt.”