Volledig scherm
PREMIUM
Graduation Show van Design Academy Eindhoven in voormalige Campinafabriek aan Kanaal Zuid © FotoMeulenhof

Graduation Show gaat vér voorbij tafels, stoelen en bedden

EINDHOVEN - Er was een tijd, niet eens zo heel lang geleden, dan struikelde je bij de eindexamententoonstelling van de Design Academy Eindhoven (DAE) over fraai vormgeven tafels, ingenieuze badkuipen, nog slimmere droogrekken en superstrak vormgegeven fietsen. Bij de rondgang langs de Graduation van dit jaar is amper nog een tafel of fiets te bekennen.

Als het inderdaad klopt dat de net-afgestudeerden van DAE ons een blik gunnen op de toekomst, dan ziet die er tamelijk gecompliceerd uit. Want de geslaagden van de designopleiding tonen een wereld die onder meer agressief is, amper te doorgronden en ons overdondert met informatie. De designers in spé proberen - ieder op geheel eigen wijze - ons door dat woud van indrukken en invloeden te loodsen. Of houden ons simpelweg een spiegel voor. Of isoleren één element van die gecompliceerde omgeving en gaan daarmee aan de slag en maken het zo behapbaar.

 1. Rechter voert druk op: vertel Brech, u heeft zelf de sleutel van de cel in handen
  LIVE TWITTER

  Rechter voert druk op: vertel Brech, u heeft zelf de sleutel van de cel in handen

  Het OM heeft behalve huid, haar en speeksel van Brech op Nicky Verstappen ook de beschikking over een tot dusver onbekende getuigenverklaring van twee vrouwen die Brech in 1998 hebben zien fietsen met een jongetje achterop. De feiten vragen om een verklaring, vindt ook de rechter die de druk opvoert: ‘Kende u Nicky? Waarom vertelt u niet?' Volg de zitting via het live twitterverslag onderaan dit artikel.
 2. LIVE | Jaarbeursplein vol met verpleegkundigen, verschillende poliklinieken liggen er verlaten bij
  Ziekenhuisstaking

  LIVE | Jaarbeurs­plein vol met verpleeg­kun­di­gen, verschil­len­de poliklinie­ken liggen er verlaten bij

  Zorgmedewerkers in naar verwachting 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra leggen vandaag het werk neer. Hierdoor ligt een groot deel van de zorg plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen blijven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg gaat door. In de diverse ziekenhuizen zijn protestbijeenkomsten en ludieke acties gaande. Hoe vergaat het de verpleegkundigen vandaag? Je volgt het in dit liveblog.