Volledig scherm
© Website Apeldoornse Ruiterkampioenschappen

Apeldoornse Ruiterkampioenschappen afgelast vanwege storm

Voor het eerst in 55 jaar gaan de Apeldoornse Ruiterkampioenschappen niet door. Vanwege het stormachtige weer heeft de organisatie besloten om de wedstrijden die voor komende zaterdag in park Berg en Bos gepland stonden af te gelasten. 

Door de storm is het onmogelijk en vooral ook onverantwoord om de tent op te gaan bouwen, zegt de organisatie. ,,De dressuurringen die gisteren waren uitgezet, zijn vannacht allemaal weggewaaid, dus ook al zou het weer zaterdag goed zijn, we hebben nu ook goed weer nodig om op te kunnen bouwen", zegt Dinja Blom namens de organisatie. 

Quote

In 55 jaar tijd is dit nog nooit gebeurd

Dinja Blom

Geld terug

Deelnemers die startgeld hebben betaald, krijgen hun geld terug. Het valt de organisatie zwaar om het evenement af te gelasten. ,,In 55 jaar tijd is dit nog nooit gebeurd. Maar veiligheid van onze bestuursleden, vrijwilligers, deelnemers met hun paarden en pony's gaat voor alles", zegt Blom. ,,Wij zouden het onszelf nooit vergeven als er ongelukken gebeuren doordat wij een onverantwoorde beslissing hebben genomen."

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn