Volledig scherm
De Ketelbrug . © Lex van Lieshout ANP XTRA

Ketelbrug dicht voor scheepvaart door windvlagen

De Ketelbrug is op dit moment gesloten voor het scheepvaartverkeer. ,,Dat gebeurt geheel volgens protocol. Als het windkracht 8 is met uitschieters dan blijft de brug dicht", zegt Theo de Lange namens Rijkswaterstaat.

,,Het is een klapbrug en dat betekent dat het wegdek recht omhoog staat en dat er bij een flinke windvlaag schade aan de brug zou kunnen ontstaan''. De Lange verwacht dat deze situatie tot het eind van de middag duurt. ,,Vanmiddag neemt de wind weer af in kracht volgens de voorspellingen en als de brugwachter de situatie veilig acht, dan kunnen de schepen er weer onderdoor".

Volgens de woordvoerder wordt het scheepvaartverkeer via de marifoon en de Verkeerspost Scheepvaart van de stremming op de hoogte gebracht.  Overigens blijven ook de Ramspolbrug en Eilandbrug in Flevoland vooralsnog gesloten voor het scheepsvaartverkeer.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

Flevoland