Vrachtwagens omver geblazen in de regio

videoEen aanhanger van een vrachtwagen van het transportbedrijf Grüters Logistik uit Nettetal, net over de grens met Duitsland, is woensdagmorgen op de N33 omver geblazen. 

Volledig scherm
De omver geblazen trailer verspert de weg. © Harm Meter

Het ongeluk gebeurde op de provinciale weg tussen Hasselt en Zwartsluis. Door het voorval was de weg enige tijd afgesloten voor al het verkeer. Het is onbekend hoe het met de bestuurder van de vrachtwagen gaat. Een woordvoerder van het bedrijf in Nettetal wilde vanmorgen niet reageren op het ongeval.

Parkeerplaats

Een vrachtwagen had op de parkeerplaats bij Zalkerbroek langs de N50 een veilige plek opgezocht, maar ook daar wisten rukwinden huis te houden. De trailer van de wagen werd half omver geblazen. De parkeerplaats was daardoor enige tijd afgesloten voor verkeer. Door een berger werd de trailer weer rechtop gezet. Alleen het voorste gedeelte waar nog wat gewicht in zat hield de combinatie nog overeind.

Ook op de Nieuweweg richting Genemuiden moest een aanhanger het ontgelden.

Volledig scherm
Een bergingsbedrijf zet de aanhanger weer rechtop. © News United / Stefan Verkerk

Takken op weg

Op de Oostranddreef in Lelystad belandde woensdag een vrachtwagen in de berm. De vrachtwagenchauffeur moest uitwijken voor takken op de weg. De vrachtwagen is later door een berger weer vlotgetrokken. De brandweer heeft de takken opgeruimd.

Volledig scherm
De vrachtwagen kwam in de berm op de Oostranddreef in Lelystad. © GinoPress

Kop van Overijssel