Volledig scherm
PREMIUM
Sytse krijgt examentraining, over optimaliseren. ,,Dit heeft dus iemand achter zijn bureautje verzonnen.'' © Rob Voss

Een wiskundig pijntje

EindexamenDe Stentor-verslaggever Ronald Kamps volgt op geheel eigen wijze Joris, Lars, Puck, Sytse en Tessa van zeer nabij tijdens de laatste weken van hun examenjaar. Iedere aflevering staat een van hen centraal. Vandaag: Sytse (18) tijdens zijn examentraining in Hardenberg. ,,Ja, dooeeiii!''

De laatste schooldagen voor de examenklassen op het Vechtdal College in Hardenberg worden gevuld met examentraining. Lyceo geeft dit. De school heeft deze organisatie ingehuurd. Voor de scholieren scheelt het een slok op een borrel: ze moeten nu geen 170, maar slechts 10 euro voor twee dagen aftikken.

  1. Voedselbank Hardenberg-Ommen blijft groeien

    Voedsel­bank Hardenberg-Om­men blijft groeien

    Voedselbank Hardenberg-Ommen voorziet in een grote behoefte. Tien jaar geleden begon het vrijwilligerswerk met de verstrekking van voedselpakketten aan 37 gezinnen, tegenwoordig komen zo'n 250 huishoudens elke week een pakket ophalen. Eind dit jaar zal dat aantal zijn gestegen naar 280, verwacht bestuursvoorzitter Hendrik-Jan Pastink. In die flinke groei past ook een nieuw onderkomen, want in het pand aan de Zwingel in Hardenberg groeide de Voedselbank de afgelopen jaren uit het jasje. Naar schatting circa 150 belangstellenden namen zaterdagmorgen een kijkje in het nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 2, dat afgelopen zomer in gebruik werd genomen.

Vechtdal