Volledig scherm
PREMIUM
Sytse krijgt examentraining, over optimaliseren. ,,Dit heeft dus iemand achter zijn bureautje verzonnen.'' © Rob Voss

Een wiskundig pijntje

EindexamenDe Stentor-verslaggever Ronald Kamps volgt op geheel eigen wijze Joris, Lars, Puck, Sytse en Tessa van zeer nabij tijdens de laatste weken van hun examenjaar. Iedere aflevering staat een van hen centraal. Vandaag: Sytse (18) tijdens zijn examentraining in Hardenberg. ,,Ja, dooeeiii!''

De laatste schooldagen voor de examenklassen op het Vechtdal College in Hardenberg worden gevuld met examentraining. Lyceo geeft dit. De school heeft deze organisatie ingehuurd. Voor de scholieren scheelt het een slok op een borrel: ze moeten nu geen 170, maar slechts 10 euro voor twee dagen aftikken.

  1. Stuw De Haandrik opgekikkerd voor tweede eeuw
    VIDEO

    Stuw De Haandrik opgekik­kerd voor tweede eeuw

    Stuw De Haandrik is na een ingrijpende restauratie weer in gebruik. Ter herinnering aan deze unieke klus, waarbij de gehele stuw voor het eerst sinds de opening een eeuw geleden werd drooggelegd, plaatste waterschap Vechtstromen een herinneringsbordje op een van de muren. Leuk voor de mensen die dit waterbouwkundig erfgoed over pakweg honderd jaar weer mogen opknappen. ‘Al meer dan 100 jaar veiligheid langs de Vecht', staat er als eerbetoon aan deze ‘oude dame’, zoals de medewerkers van Vechtstromen hun paradepaardje betitelen.

Vechtdal