Volledig scherm
PREMIUM
German Romanov hoopt aan de Yale University in Amerika te kunnen studeren. © Maarten Sprangh

Examen Russisch makkie voor Apeldoorner German

Havo-leerling German Romanov (18) maakte gisteren als enige leerling van De Heemgaard het examen Russisch en dat ook nog op vwo-niveau. Binnen een uur was hij klaar met zijn eindexamen Russisch.

Vijf jaar geleden verhuisde German Romanov van Rusland naar Apeldoorn. Zijn moeder trouwde met een Nederlandse man. Hij gaat nog regelmatig naar Moskou om zijn vader te bezoeken. ,,Ik mis de diploma-uitreiking, want dan ga ik naar Moskou. Maar als het goed is heb ik over twee jaar weer een uitreiking, want ik wil naar het vwo.''

  1. Werknemers slachterij moeten zich ook buiten het werk netjes gedragen in Apeldoorn
    PREMIUM

    Werknemers slachterij moeten zich ook buiten het werk netjes gedragen in Apeldoorn

    Drinkende en rondhangende Oost - Europeanen waren al jaren een doorn in het oog van buurtbewoners rond winkelcentrum Kayershof in Apeldoorn Zuid. Aan die overlast hoopt burgemeester John Berends, op de valreep van zijn afscheid van Apeldoorn, nu een einde te maken. Een afspraak tussen uitzendbureaus's en slachterij Ekro moet ervoor zorgen dat de werknemers zich, ook buiten het werk, netjes gedragen. Onderdeel van de afspraak is dat er voor klachten uit de buurt binnen twee werkdagen een oplossing gevonden wordt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn