Volledig scherm
PREMIUM
Debbie Stojancic (45), docent aan het Veluws College Twello. © Foto: privé

Waarom ook docenten wakker liggen van de examenuitslag

Duizenden leerlingen zitten in spanning. Vandaag horen ze of ze geslaagd zijn voor het eindexamen. Maar niet alleen de leerlingen hebben een zenuwslopende dag voor de boeg, ook voor hun docenten is het spannend. Zij mogen het verlossende woord – of het slechte nieuws – overbrengen. Hoe pakken zij dat aan?

De voorbereiding

Al om 8.00 uur ’s ochtends zal Debbie Stojancic (45), docent en examencoördinator aan het Veluws College Twello, ‘met klamme handjes’ voor de computer zitten. Dit is het moment waar ze de afgelopen weken naartoe heeft geleefd: Cito maakt de normering voor de eindexamens bekend. Nu kan worden uitgerekend welke cijfers de eindexamenkandidaten hebben gehaald. En dus ook wie er geslaagd is, en wie niet. ,,De nacht van tevoren slaap ik nauwelijks, zo spannend is het.”

  1. Cafébaas Bob: ‘Gemeente Zwolle laat toch Bibob-onderzoek naar mij doen‘
    PREMIUM

    Cafébaas Bob: ‘Gemeente Zwolle laat toch Bi­bob-onderzoek naar mij doen‘

    De gemeente Zwolle laat alsnog het landelijke bureau Bibob een nader onderzoek doen naar café Bruut. Dat staat volgens eigenaar Bob Kooistra in een mail die hij zaterdag van de gemeente heeft ontvangen. Burgemeester Henk Jan Meijer wil volgens hem de aangevraagde horecavergunning op dit moment niet verlenen omdat er nog te veel twijfels zijn. ,,Als gevolg van die twijfel heeft hij het onderzoek uitbesteed aan het landelijke bureau Bibob’’, zegt Kooistra.

In samenwerking met indebuurt Zwolle