Volledig scherm
PREMIUM
Debbie Stojancic (45), docent aan het Veluws College Twello. © Foto: privé

Waarom ook docenten wakker liggen van de examenuitslag

Duizenden leerlingen zitten in spanning. Vandaag horen ze of ze geslaagd zijn voor het eindexamen. Maar niet alleen de leerlingen hebben een zenuwslopende dag voor de boeg, ook voor hun docenten is het spannend. Zij mogen het verlossende woord – of het slechte nieuws – overbrengen. Hoe pakken zij dat aan?

De voorbereiding

Al om 8.00 uur ’s ochtends zal Debbie Stojancic (45), docent en examencoördinator aan het Veluws College Twello, ‘met klamme handjes’ voor de computer zitten. Dit is het moment waar ze de afgelopen weken naartoe heeft geleefd: Cito maakt de normering voor de eindexamens bekend. Nu kan worden uitgerekend welke cijfers de eindexamenkandidaten hebben gehaald. En dus ook wie er geslaagd is, en wie niet. ,,De nacht van tevoren slaap ik nauwelijks, zo spannend is het.”

  1. Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeidsrecht

    Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeids­recht

    Pascal Besselink is jurist en gespecialiseerd in vraagstukken over ‘arbeidsrecht en sneeuw’. Hij werkt voor DAS en krijgt op sneeuwvolle dagen – zoals deze dinsdag – prompt vragen uit gebieden rondom Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle. ,,Zowel werkgevers als werknemers bellen mij om te vragen wat het arbeidsrecht zegt, als er sneeuw ligt.’’ Dé vraag die wordt gesteld: kan een werknemer eisen dat hij thuis werkt?

In samenwerking met indebuurt Zwolle