Kijk op deze kaart hoe jouw gemeente heeft gestemd bij de Europese verkiezingen

Nederland kleurt voor een belangrijk deel ‘PvdA’-rood: de partij pakt in veel gemeentes de winst bij Europese Verkiezingen. Kijk op de kaart hoe jouw gemeente heeft gestemd. 

In bijna de helft van alle gemeentes in Nederland werd gestemd op de PvdA. Op de Biblebelt scoorde de combinatie ChristenUnie/SGP het best. In het Vechtdal in Overijssel bleef het CDA in het zadel. 

Kijk hier voor de laatste updates van hoe de verkiezingen zijn verlopen.

Volledig scherm
Kiezers brengen hun stem uit in de nieuwe terminal van vliegveld Lelystad Airport. Het nieuwe vliegveld moet nog in gebruik worden genomen, maar de terminal is alvast een dag open als stembureau voor de Europese verkiezingen. © ANP
  1. Bijenkast en paddenpoel: natuur krijgt meer ruimte bij
de aanleg van zonneparken
    PREMIUM

    Bijenkast en paddenpoel: natuur krijgt meer ruimte bij de aanleg van zonnepar­ken

    Natuur- en milieuorganisaties scharen zich achter een plan van de sector om zonneparken natuurvriendelijker te maken. Opmerkelijk, omdat zij fel gekant waren tegen grootschalige zonneparken op het platteland. Paddenpoeltjes en bijenkasten tussen de panelen voorkomen echter niet dat de snel oprukkende velden vol blikkerende panelen ons landschap verder aantasten, stelt Rijksadviseur voor het Landschap Berno Strootman.