Volledig scherm
Nu de terminal van Lelystad Airport toch nog niet te gebruiken is heeft de gemeente er een bijzondere stemlocatie van gemaakt. © ANP

Terminal Lelystad Airport bijzondere stemlocatie

Lelystad grijpt de Europese verkiezingen aan om de aandacht nog eens op Lelystad Airport te vestigen. De nieuwe terminal van het vliegveld is aangewezen als bijzondere stemlocatie voor de Europese verkiezingen, volgende week donderdag.

,,Voor inwoners van Lelystad en voor mensen van buiten Lelystad een unieke kans om een kijkje te nemen in de ontvangsthal van de nieuwe terminal”, jubelt de gemeente in een persbericht. Het gebouw wordt momenteel niet gebruikt omdat de openstelling van 'Lelystad’ als vakantievliegveld een jaar is uitgesteld. Eind mei is een besluit te verwachten over de vraag of de vakantievliegers vanaf 1 april volgend jaar wel welkom zijn.

Panelen

Voor de gelegenheid laat Lelystad Airport op verschillende panelen in de terminal de ontwikkeling van de luchthaven en de uiteindelijke inrichting van de terminal zien. Overigens krijgen stemmers volgende week alleen toegang tot de ontvangsthal; de overige ruimten in de terminal blijven gesloten.

Stempas

Stemmen op Lelystad Airport kan op 23 mei van 7:30 tot 21:00 uur. Stemmers die niet woonachtig zijn in Lelystad maar toch hun stem willen uitbrengen op de luchthaven moeten bij hun eigen gemeente een kiezerspas aanvragen om elders te kunnen stemmen. Hoe dat moet staat op de stempas die al door de eigen gemeente is verstuurd. Schriftelijke aanvragen moeten voor 20 mei worden gedaan. Een kiezerspas aanvragen in het gemeentehuis kan tot woensdag 22 mei 12 uur.

Flevoland