Volledig scherm
Frans Timmermans. © EPA

Timmermans reageert op bekritiseerd reclamespotje SP: ‘Kom met eigen ideeën’

De SP zou met eigen ideeën moeten komen voor de Europese Unie, in plaats van modder te gooien naar anderen. Dat zei PvdA'er Frans Timmermansvandaag in het lijsttrekkersdebat voor de Europese verkiezingen van Nieuwsuur. Timmermans reageerde op een campagnespot van de SP, met daarin een op hem lijkend personage genaamd Hans Brusselmans.

In het spotje, waar vorige week kritiek op kwam, droomt 'Brusselmans' hardop van één Europese staat, en doet hij zich te goed aan taarten met vlaggen van diverse lidstaten erop. 

Heel grappig vond Timmermans de karikatuur niet, gaf hij aan. ,,We hebben bij de PvdA geleerd dat linkse partijen en humor... dat wringt nog wel eens. Dat vind ik hier ook wel.‘’

Hij vindt dat de SP zich op andere dingen moet focussen. ,,Kom eens met ideeën, in plaats van met modder naar mij te gooien.''

  1. Nederland en andere EU-landen willen Brazilië onder druk zetten vanwege Amazone-drama

    Nederland en andere EU-landen willen Brazilië onder druk zetten vanwege Amazone-dra­ma

    Nederland is ‘absoluut’ bereid om, in EU-verband, de handelsbetrekkingen met Brazilië als drukmiddel in te zetten zodat de gigantische ontbossing in het Zuid-Amerikaanse land een halt wordt toegeroepen. Dat zei minister Kaag (Buitenlandse handel) vrijdag na de wekelijkse ministerraad. Frankrijk en Ierland dreigen al met het opzeggen van een handelsverdrag, Duitsland en Noorwegen hebben steun bevroren.