Volledig scherm
PREMIUM
Het Dokter Jansenziekenhuis in Emmeloord. Aangekocht door de gemeente met de Antonius Zorggroep als belangrijkste huurder. © Foto Freddy Schinkel

Aankoop ziekenhuis Emmeloord ‘voelt niet goed’ bij raadsfracties

De geheime aankoop van het Dokter Jansenziekenhuis door de gemeente Noordoostpolder ligt gevoelig bij een deel van de raad. Drie partijen eisen opheldering van het college. ,,We zijn buitenspel gezet en dat voelt niet goed’’, zegt SP-fractievoorzitter Tjitske Hoekstra. 

Het college geeft donderdagavond tekst en uitleg in een zogeheten verantwoordingsdebat. Ook is een memo in de maak met meer informatie over de aankoop van het ziekenhuis in Emmeloord. Wethouder Marian Uitdewilligen sprak donderdag van een ‘essentiële’ stap. Immers, de Antonius Zorggroep wilde wel de zorg overnemen van de failliete MC Groep, maar niet het gebouw. ,,Toen zijn we in dat gat gesprongen’’, aldus de wethouder. De bieding is in het geheim gedaan, het aankoopbedrag wordt pas later gedeeld. De fractievoorzitters zijn twee keer achter deuren gesloten bijgepraat en mochten niets aan derden vertellen. Er was sprake van ‘persoonlijke geheimhouding’. 

Flevoland