Volledig scherm
De spoedeisende hulp in het ziekenhuis van Lelystad. © Foto Freddy Schinkel

Dronten: snelle zorg belangrijk voor Lowlands en Opwekking

De gemeente Dronten vraagt in een brief aan minister Bruins aandacht voor het behoud van spoedeisende hulp en acute verloskunde in Lelystad. 

Vooral voor Swifterbant is het 'zeer zorgwekkend’ als deze zorg op grotere afstand beschikbaar komt, meent het college. Verder is een ‘goede en snelle bereikbaarheid van medische zorg’ belangrijk voor grote evenementen als Lowlands en Opwekking. En: ‘Het is uw verantwoordelijkheid als minister om te zorgen voor voldoende dokters en ziekenhuizen’. Dronten is blij met het St Jansdal in Harderwijk als mogelijke overnamekandidaat van de MC IJsselmeerziekenhuizen. Wethouder Irene Korting spreekt van een 'stabiele partner’.  

 1. Goed gesprek moet lucht klaren in winkelcentrum Dronten
  PREMIUM

  Goed gesprek moet lucht klaren in winkelcen­trum Dronten

  Een goed gesprek, volgende week, moet de lucht klaren tussen de Stichting DOES en het gemeentebestuur van Dronten. De verhoudingen zijn onder druk komen te staan door de commotie over het besluit van DOES om de bijdrage aan de viering van Koningsdag en de intocht van Sinterklaas te schrappen. In een open brief betichten stichtingsbestuur en winkeliersvereniging Suydersee de gemeente er van te hebben bijgedragen aan een beeldvorming die ‘pertinent onjuist en onnodig beschadigend’ is.
 2. Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?
  PREMIUM
  Oproep

  Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?

  De een ziet er tegenop om met weeën in de auto te stappen naar Harderwijk of Almere en gaat dus maar voor een thuisbevalling. De ander vindt dat onveilig en kiest op voorhand voor een ziekenhuisbevalling. Vrouwen in Lelystad staan voor een dilemma nu de afdeling verloskunde in hun woonplaats dicht is, zeggen vroedvrouwen in de stad. Gebrek aan geld en vervoer zijn voor sommigen bijkomende problemen. ‘Mensen denken dat ze tijdens de bevalling nog met de trein naar Almere kunnen‘.

Flevoland