Volledig scherm
© Foto Freddy Schinkel

Klachten over ‘beroerde’ communicatie rond ziekenhuis Lelystad

De stichting Actie Behoud Ziekenhuis Lelystad (BZL) klaagt over de ‘bedroevend slechte’ communicatie rond het ziekenhuis. Ook de gemeente vindt dat het beter kan. 

In een brief aan de curator, die feitelijk de baas is over het failliete ziekenhuis, schreef burgemeester Ina Adema eind vorig jaar dat er ‘onrust en verwarring’ is over het ziekenhuis. ‘Inwoners weten onvoldoende waar ze terecht kunnen voor medisch specialistische zorg’. Dat leidt tot een ‘negatief sentiment’ ten opzichte van het St Jansdal in Harderwijk’, aldus Adema. Dit ziekenhuis neemt MC Zuiderzee in Lelystad over op 1 maart. 

Aansporing

,,We hádden op dat moment niets te melden’’, zegt woordvoerder Geoffrey Rook van de MC IJsselmeerziekenhuizen over de aansporing van de gemeente om beter te communiceren. ,,We wisten zelf ook niet waar we aan toe waren. Inmiddels is het voorlopig zorgprofiel bekend en kunnen we beter communiceren. Samen met de gemeente bespreken we wat er op welk moment naar buiten kan.’’ Voor de stichting BZL, die bestaat uit vertegenwoordigers van maatschappelijke oranisaties, is het nog niet genoeg. De communicatie is ‘bedroevend slecht’, meldde BZL deze week in een persbericht. ‘Geruchtvorming, speculaties, woede en ongeloof strijden daarbij om voorrang’.  

  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Flevoland