Volledig scherm
PREMIUM
MC Zuiderzee in Lelystad © Mischa Massink

Oppositie slijpt de messen: ‘We zijn belazerd’

debat IJsselmeerziekenhuizen‘Volstrekt onbetrouwbaar’. ‘We zijn belazerd’. ‘Enorm teleurgesteld’. De oppositie in de Tweede Kamer slijpt de messen voor het debat vanmiddag in de Tweede Kamer met minister Bruno Bruins over de doorstart van de failliete IJsselmeerziekenhuizen.

De brief die de minister gisteravond stuurde roept veel verontwaardiging en boosheid op. Bruins komt volgens de SP, PVV en GroenLinks niet weg met zijn uitleg dat acute verloskunde en een volwaardige spoedeisende hulp niet haalbaar zijn. 

  1. Invloedrijke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes
    PREMIUM

    Invloedrij­ke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes

    Plek 123. Gefeliciteerd. Jacco Vonhof weet zaterdagochtend even niet waarover dit appje van een zakelijke relatie over gaat. 123? Van welke lijst? Al snel weet de Zwolse ondernemer en voorzitter van MKB Nederland waar het om gaat. De Top 200 van invloedrijkste Nederlanders, samengesteld door de Volkskrant. ,,Grappig’’, reageert hij. ,,Maar voor mij is er maar een positie die er toe doet: de nummer 1 van MKB Nederland. Dat is voor mij de belangrijkste plek, daar wil ik het goed doen.’’