Volledig scherm
© Foto Freddy Schinkel

Plastisch chirurgen MC Groep gaan zelfstandig verder in Lelystad

De plastisch chirurgen van de failliete MC Groep gaan zelfstandig verder. Daarmee blijft dit specialisme behouden voor Flevoland.   

De plastische chirurgie in MC Zuiderzee in Lelystad wordt verzorgd door de BeekmanKlinieken, een voormalig onderdeel van de MC Groep. Nu het ziekenhuis failliet is, hebben twee investeerders het team (4 medici) overgenomen. ,,Het volledige team gaat mee, zodat we alle behandelingen kunnen garanderen’’, zegt algemeen directeur Werner Beekman. Streven is om snel weer te opereren in het ziekenhuis in Lelystad. ,,Maar we zijn niet gebonden aan deze locatie.’’ Beekman verwacht hierover snel in gesprek te gaan met het St Jandal in Harderwijk, de beoogde nieuwe eigenaar van het ziekenhuis. ,,Maar we zijn niet afhankelijk van het St Jansdal. We kunnen onze eigen broek ophouden’’.  

Behoefte

Verwacht hij dat meerdere specialismen zelfstandig verder gaan in Lelystad? ,,Lastig te zeggen. Kijk, wij zijn een eigen bedrijf, wij hebben onze ondernemingszin al aangetoond. Je moet lef hebben. En je moet met de verzekeraars om de tafel natuurlijk’’. De behoefte aan plastische chirurgie is groot in Flevoland, aldus Beekman. ,,Denk aan vissers of landbouwers die gewond zijn geraakt aan hun pols of hand.’’ Ook behandeling na huidkanker komt steeds vaker voor, net als huidcorrecties na een maagverkleining. Beekman: ,,Het feit dat wij blijven, draagt bij aan het welzijn van de inwoners. Bovendien hebben we goede contacten met huisartsen’’. 

  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Flevoland