Volledig scherm
afdeling Spoedeisende Hulp MC Zuiderzee. © Foto Freddy Schinkel

Protestactie in Lelystad: raad roept iedereen op zondag ziekenhuis te ‘omarmen’

Iedereen in Lelystad en omgeving die zich betrokken voelt bij het ziekenhuis wordt door de gemeenteraad van die stad opgeroepen zondag het ziekenhuis te ‘omarmen’. Er is  dan een manifestatie waarin de raad uiting wil geven aan de gevoelens in de samenleving en de zorgverleners een hart onder de riem wil steken. 

Ook wil de gemeenteraad het belang van een goede en volwaardige ziekenhuisvoorziening in Lelystad onder de aandacht van de beslissers brengen.

Gisteren werd bekend dat St Jansdal in Harderwijk de zorg van de ziekenhuizen in Lelystad en Dronten gaat overnemen. Een volwaardige 24/7 spoedzorg en acute verloskunde zit niet in de plannen. Ook komt er geen beddenhuis terug.

Teleurgesteld

De Lelystadse gemeenteraad is teleurgesteld dat ‘een volwaardig ziekenhuis’ met functies als spoedeisende hulp en acute verloskunde ‘niet of onvoldoende in de plannen zit’. ,,Ook in de samenleving is de teleurstelling hierover merkbaar.’’ Daarom wil de raad samen in actie komen.

De manifestatie zondag begint om 13.00 uur. Onder andere burgemeester Ina Adema houdt een toespraak. Rond 13.30 uur wordt het ziekenhuis vervolgens ‘omarmd’.

Flevoland