Volledig scherm
Station Stadshagen is in aanbouw. © Frans Paalman

De trein passeert station Stadshagen, maar stopt er nog niet

De trein passeert er al, maar het duurt nog even voor die er ook halt houdt. De bouw van het nieuwe treinstation Stadshagen aan het Kamperlijntje tussen Zwolle en Kampen gaat onverminderd voort. 

Volgens planning zal de halte in december dit jaar in gebruik genomen worden. Daarmee wordt het aantal stations in Zwolle verdubbeld. Dit was onlangs voor de Zwolse politici aanleiding een balletje op te gooien over de naamswijziging van het hoofdstation naar Zwolle Centraal. Hierover worden gesprekken gevoerd met NS en ProRail. 

  1. Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra
    PREMIUM

    Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra

    Bij de uitvaart van meneer Bouwstra in het crematorium in Zwolle waren vorige maand exact vijf mensen aanwezig. Geen familie, geen vrienden. Alleen de werkster, en de buren. En Boaz Beeuwkes (24). Een jonge Zwollenaar die sinds een paar jaar als vrijwilliger af en toe op bezoek ging bij meneer Bouwstra. Niet wetende van hoe nabij hij later diens zelfgekozen dood zou meemaken. Boaz is degene die in het uitvaartcentrum het woord neemt, voor het handjevol toehoorders dat ook maar bij toeval in het leven van de overledene verzeild is geraakt. Hij vertelt het levensverhaal van meneer Bouwstra. Een verhaal dat hij tot in den treure heeft aangehoord tijdens zijn bezoekjes.

In samenwerking met indebuurt Zwolle