Volledig scherm
De trein van Zwolle naar Kampen. © Freddy Schinkel

PvdA wil snel inzicht in blunders ProRail op Overijsselse spoorlijnen

De PvdA-fractie in de Overijsselse Staten wil 'direct inzicht in de blunders die ProRail heeft gemaakt bij het vernieuwen van Overijsselse spoorlijnen'. 

Ze reageert hiermee op fouten bij de renovatie van het spoor tussen Zwolle en Kampen die gisteren aan het licht kwamen, enkele dagen voor de start van een nieuwe dienstregeling. ,,Het is ongekend dat zo kort voor de overdracht zulke fundamentele gebreken tevoorschijn komen", stelt PvdA-Statenlid Hans Nooter.

Geloofwaardigheid 

Hij wijst er op dat het niet de enige blunder is die ProRail heeft gemaakt in Overijssel. ,,Bij de spoorvernieuwing tussen Zwolle en Enschede zijn fouten gemaakt bij de aanleg van de stroomvoorziening. Door weer andere fouten kan de intercity uit Enschede niet verder rijden dan Raalte, en kunnen rolstoelreizigers al maanden niet met de intercity naar Leeuwarden. Een miljoenenstrop dreigt", zo schrijft de PvdA in een verklaring.

,,Het kan niet zo zijn dat de reiziger en de belastingbetaler opdraaien voor slecht werk”, vindt Nooter. Hij wil van Gedeputeerde Staten weten hoe de spoorwegproblemen zo snel mogelijk opgelost gaan worden. ,,De geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van het openbaar vervoer is in het geding.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle