Volledig scherm
De sloop van de tunnel. Foto: Frans Paalman

Sloop voor nieuwe onderdoorgang station Stadshagen

ZWOLLE - Slopers hebben in het weekend het bovendek van het viaduct Rozentunnel in Stadshagen verwijderd. ProRail en de gemeente Zwolle laten een nieuwe onderdoorgang onder de toekomstige nieuwe station Stadshagen maken. Die is straks bestemd voor voetgangers, fietsers en autoverkeer en dient als extra ontsluiting van de wijk Stadshagen.

De tunnel wordt nu veel gebruikt voor fietsverkeer tussen Stadshagen en Westenholte. Een enkele fietser was vrijdagavond wat verrast dat de tunnel toen al was afgesloten. De gemeente had juist aangekondigd dat de afsluiting tussen zaterdagochtend en zondagavond zou zijn. Er zat niets anders op de lange omleidingsroute via de Westenholterbrug of de Havezathetunnel te nemen.

Het nieuwe station Stadshagen wordt begin december 2017 in gebruik genomen. De onderdoorgang gaat pas later open, naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zwolle