Volledig scherm
De sloop van de tunnel. Foto: Frans Paalman

Sloop voor nieuwe onderdoorgang station Stadshagen

ZWOLLE - Slopers hebben in het weekend het bovendek van het viaduct Rozentunnel in Stadshagen verwijderd. ProRail en de gemeente Zwolle laten een nieuwe onderdoorgang onder de toekomstige nieuwe station Stadshagen maken. Die is straks bestemd voor voetgangers, fietsers en autoverkeer en dient als extra ontsluiting van de wijk Stadshagen.

De tunnel wordt nu veel gebruikt voor fietsverkeer tussen Stadshagen en Westenholte. Een enkele fietser was vrijdagavond wat verrast dat de tunnel toen al was afgesloten. De gemeente had juist aangekondigd dat de afsluiting tussen zaterdagochtend en zondagavond zou zijn. Er zat niets anders op de lange omleidingsroute via de Westenholterbrug of de Havezathetunnel te nemen.

Het nieuwe station Stadshagen wordt begin december 2017 in gebruik genomen. De onderdoorgang gaat pas later open, naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Anne Marie uit Zwolle klaagde als eerste de tabaksindustrie aan. 'En nu is de kanker terug'
    PREMIUM

    Anne Marie uit Zwolle klaagde als eerste de tabaksindu­strie aan. 'En nu is de kanker terug'

    Anne Marie van Veen uit Zwolle was twee jaar geleden de eerste die aangifte deed tegen de tabaksindustrie. Nu, net voor het Gerechtshof in Den Haag zou oordelen over de vervolging, heeft de longkankerpatiënte slecht nieuws gekregen van haar behandelaars. ,,Het lijkt erop dat de kanker terug is. Je weet dat die dag weer komen gaat. De weg naar de eindstreep wordt steeds korter. Dat is moeilijk."

In samenwerking met indebuurt Zwolle