Volledig scherm
De sloop van de tunnel. Foto: Frans Paalman

Sloop voor nieuwe onderdoorgang station Stadshagen

ZWOLLE - Slopers hebben in het weekend het bovendek van het viaduct Rozentunnel in Stadshagen verwijderd. ProRail en de gemeente Zwolle laten een nieuwe onderdoorgang onder de toekomstige nieuwe station Stadshagen maken. Die is straks bestemd voor voetgangers, fietsers en autoverkeer en dient als extra ontsluiting van de wijk Stadshagen.

De tunnel wordt nu veel gebruikt voor fietsverkeer tussen Stadshagen en Westenholte. Een enkele fietser was vrijdagavond wat verrast dat de tunnel toen al was afgesloten. De gemeente had juist aangekondigd dat de afsluiting tussen zaterdagochtend en zondagavond zou zijn. Er zat niets anders op de lange omleidingsroute via de Westenholterbrug of de Havezathetunnel te nemen.

Het nieuwe station Stadshagen wordt begin december 2017 in gebruik genomen. De onderdoorgang gaat pas later open, naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra
    PREMIUM

    Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra

    Bij de uitvaart van meneer Bouwstra in het crematorium in Zwolle waren vorige maand exact vijf mensen aanwezig. Geen familie, geen vrienden. Alleen de werkster, en de buren. En Boaz Beeuwkes (24). Een jonge Zwollenaar die sinds een paar jaar als vrijwilliger af en toe op bezoek ging bij meneer Bouwstra. Niet wetende van hoe nabij hij later diens zelfgekozen dood zou meemaken. Boaz is degene die in het uitvaartcentrum het woord neemt, voor het handjevol toehoorders dat ook maar bij toeval in het leven van de overledene verzeild is geraakt. Hij vertelt het levensverhaal van meneer Bouwstra. Een verhaal dat hij tot in den treure heeft aangehoord tijdens zijn bezoekjes.

In samenwerking met indebuurt Zwolle