Volledig scherm
Istvan Bakx liet zijn tranen de vrije loop nadat hij promotie met Go Ahead Eagles in blessuretijd uit handen zag glippen tegen RKC. ,,Het is een achtbaan waar je in zit met een ongelofelijke vervelend einde.” © VI Images

Go Ahead-routinier Istvan Bakx laat tranen de vrije loop: Lijkt of ik moet ontwaken uit een nachtmerrie

In de catacomben zijn veel ogen gericht op Istvan Bakx, die de pers na het mislopen van promotie tegen RKC (4-5) te woord staat terwijl de tranen over zijn wangen biggelen. ,,De spanning van een heel seizoen komt eruit. Dit is gewoon ongelofelijk”, aldus de ervaren middenvelder van Go Ahead Eagles. 

,,Het lijkt wel of het een nachtmerrie is waar ik uit moet ontwaken", beschrijft Istvan Bakx zijn gevoel. De 33-jarige middenvelder liet de Adelaarshorst na rust ontploffen door de 3-2 binnen te knallen, maar ziet Go Ahead zelfs na een 4-3 voorsprong in de 93ste minuut promotie nog mislopen. Bakx laat de tranen dan ook rijkelijk vloeien. ,,De spanning van een heel seizoen komt er nu uit. Dit is gewoon ongelofelijk. Het is een achtbaan waar je in zit met een ongelofelijke vervelend einde.”

De laatste fatale minuten aanschouwde hij vanaf de reservebank, naast materiaalvrouw Carla Whittie. ,,Ik was niet eens met promotie bezig. Het was zo spannend dat ik alleen een potje heb lopen brullen. Dat je het alsnog mis ziet gaan is zo ontzettend pijnlijk. Voor de hele club. Voor mij ook. Zeker, het was immers misschien wel mijn laatste kans om in de eredivisie te gaan spelen", besluit de routinier, die in het bezit is van een aflopend contract. ,,Daar ben ik totaal niet mee bezig. Dat is voor morgen. Vandaag heb ik heel andere zorgen.”