Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Veldmate, Pieter Langedijk, Roland Baas, Julius Bliek lijken te bedanken voor het mooie voetbaljaar van GA Eagles © Erik Pasman

Het seizoen van GA Eagles: van wederopstanding tot tranendal

Go Ahead Eagles ruimt in het seizoen 2018/2019 de scherven op van een rampseizoen en beleeft een jaar van uitersten. Van de euforie tegen Jong FC Utrecht tot een krankzinnige slotavond tegen RKC. De pijn overheerst, zeker na de extra dreun van de naar PEC Zwolle vertrekkende trainer John Stegeman, maar de eerste missie van de Deventer club is geslaagd.

De slotakte van een memorabel seizoen is even knotsgek als krankzinnig. Ongeloof en verbijstering. De supporters van GA Eagles wrijven zich dinsdagavond in de ogen: gebeurt dit allemaal echt? Ja. Het intense en memorabele finaleduel in de play-offs tegen RKC kent meer plotwendingen dan drie weken GTST bij elkaar. In de 94ste minuut koestert Go Ahead de 4-3 voorsprong om even later huilend op het gras ineen te zakken met een nederlaag op zak en de eredivisiedroom die uiteenspat. Op een wrede manier die elk bevattingsvermogen te boven gaat.