Volledig scherm
PREMIUM
Chris Scholten (lachend, met sjaal) naast broer Nick op de tribune van de Adelaarshorst, tijdens Go Ahead Eagles tegen RKC. ,,Dit keer ben ik wel van de partij”, constateert hij voor de wedstrijd tevreden. ,,Ik wilde drie jaar geleden die steun graag teruggeven in het stadion. Dat kon toen niet. Nu gelukkig wel.” © Erik Pasman

Na drie keer leukemie was voor Chris erbij zijn bij Go Ahead-RKC belangrijker dan winnen

De supporters van Go Ahead Eagles zaten na het laatste fluitsignaal gisteren grotendeels steenkapot. Voor fan Chris Scholten (17) gelden na drie keer leukemie andere wetten. 

Een deel van de Go Ahead-fans onder de lezers zal de krant vandaag vast onmiddellijk bij het oud papier gooien. Of hop, de kattenbak in. Voorgoed zwijgen over het trauma van een wedstrijd met meer plotwendingen dan een GTST-seizoen en het einde van een horrorfilm. Nooit meer over praten. Maar één fan in het stadion, een jongen nog, klein voor zijn leeftijd, kan ook na het laatste fluitsignaal van die krankzinnige wedstrijd nog lachen. En dat doet hij ook. 

Voor Chris Scholten (17) uit Zutphen gelden andere wetten. Natuurlijk, zo verliezen is geen feest. Maar voor hem telt een variant op de Olympische gedachte: erbij zijn is belangrijker dan winnen. ,,Dit keer ben ik wel van de partij”, constateert hij voor de wedstrijd tevreden, naast zijn broertje Nick gezeteld.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer