Van der Venne voorziet eeuwig litteken na anti-climax in promotiekraker: Ik had liever met 10-0 verloren

video,,Ik ben bang dat ik deze nederlaag mijn hele leven mee zal dragen", stelde middenvelder Richard van der Venne nadat hij met Go Ahead Eagles een waanzinnige comeback noteerde tegen RKC maar in blessuretijd als nog promotie naar de eredivisie misliep (4-5).

Volledig scherm
Go Ahead Eagles-middenvelder Richard van der Venne zit vol ongeloof na de anti-climax in de bloedstollende promotiekraker tegen RKC. ,,Dit is zo wreed. Voor mij was het misschien wel mijn enige kans om in de eredivisie te spelen.” © VI Images

Van der Venne valt een seconde of tien stil als hem wordt gevraagd of hij zijn gevoel kan beschrijven na de anti-climax in de promotiekraker tegen RKC en zegt dan: ,,Dit is zo wreed. Je bent met zijn allen zo dichtbij. Voor mij was het misschien wel mijn enige kans om in de eredivisie te spelen en dan gaat het nog mis. Ik had liever met 10-0 verloren dan dat ik op deze manier verlies.”

Go Ahead Eagles leek voor rust al verslagen door een 0-2 achterstand. Door een benutte penalty van de eerder blunderende Jeroen Veldmate hield Van der Venne na de doelpuntloze remise in Waalwijk hoop. ,,Na rust pakken we ze bij de strot. Ik maak de 2-2. Toen dacht ik wat iedereen dacht: namelijk erop en erover. Zelfs de spelers van RKC wisten toen dat de wedstrijd en de promotie van ons waren. Dan komen we op 3-2 en ook op 4-3. Toen dacht iedereen aan de eredivisie. Ook ik zag mezelf al promoveren.”

Volledig scherm
Van de hemel naar de hel: Richard van der Venne viert zijn 2-2, maar wordt met Go Ahead Eagles in blessuretijd in diepe rouw gedompeld door twee treffers van RKC (4-5). ,,Na mijn goal dacht zelfs RKC dat de wedstrijd en promotie voor ons zouden zijn.” © BSR Agency

Diep in blessuretijd ging het alsnog mis voor Go Ahead Eagles en Van der Venne. Stijn Spierings schoot in de 95ste minuut de 4-4 binnen en de geheel vrijstaande Mario Bilate benutte nog een penalty, nadat hij zelf werd gevloerd door doelman Hobie Verhulst. ,,Ik leef nog in een waas en weet niet zo goed wat ik zeggen moet”, legde Van der Venne in de met uiteenlopende emoties gevulde mixed-zone uit.

Even later: ,,Ik ben bang dat ik deze nederlaag mijn hele leven mee zal dragen. Dit is een litteken. Die hou je altijd. Je gelooft het eigenlijk niet. Dit is de gekste ontknoping die ik ooit heb meegemaakt en zal meemaken. We zijn een half uur verder en ik sta nog te trillen. In de kleedkamer verwerkte iedereen het op zijn eigen manier. De één is muisstil, de ander schreeuwt, weer een ander sloopt iets. Ik heb een traantje gelaten, ja, en ik vrees dat dit niet de laatste was die deze dagen bij mij zal vloeien.”