De speelgoedwinkel in Zwartsluis
Volledig scherm
PREMIUM
De speelgoedwinkel in Zwartsluis © Stefan Keukenkamp

Speelgoedwinkel Ruinerwold-gezin in Zwartsluis doelwit van inbraak

VideoDe voormalige woning en speelgoedwinkel in de Kerkstraat in Zwartsluis, van het gezin van Gerrit Jan van D. dat zich negen jaar verschool in Ruinerwold, blijkt het doelwit te zijn van nieuwsgierige jongeren. Die namen de afgelopen week meermaals een kijkje binnen. Dat zegt de politie.

Wijkagent Johan Bouma verzuchtte op zijn instagram-account dat hij de afgelopen dagen regelmatig naar het pand moest omdat er mensen zich de toegang hadden verschaft.

 1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:
 2. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
  PREMIUM
  Vraag bij het nieuws

  Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

  Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.

Kop van Overijssel