Volledig scherm
PREMIUM
De speelgoedwinkel in Zwartsluis © Stefan Keukenkamp

Speelgoedwinkel Ruinerwold-gezin in Zwartsluis doelwit van inbraak

VideoDe voormalige woning en speelgoedwinkel in de Kerkstraat in Zwartsluis, van het gezin van Gerrit Jan van D. dat zich negen jaar verschool in Ruinerwold, blijkt het doelwit te zijn van nieuwsgierige jongeren. Die namen de afgelopen week meermaals een kijkje binnen. Dat zegt de politie.

Wijkagent Johan Bouma verzuchtte op zijn instagram-account dat hij de afgelopen dagen regelmatig naar het pand moest omdat er mensen zich de toegang hadden verschaft.

 1. Geld is er voldoende voor schaatsklassiekers in de Kop van Overijssel, nu nog vorst

  Geld is er voldoende voor schaats­klas­sie­kers in de Kop van Overijssel, nu nog vorst

  Het moet eerst gaan vriezen dat het kraakt, maar dan kunnen de organisatoren van grote schaatswedstrijden in de Kop van Overijssel met een gerust hart hun evenement organiseren. De provincie Overijssel heeft besloten bekende evenementen zoals de Overijsselse Merentocht, de Hollands Venetiëtocht en een mogelijk NK op natuurijs, ook de komende jaren financieel te ondersteunen en trekt hiervoor 340.000 euro uit.
 2. Tientallen gestolen busjes gestript: inval in Steenwijk en drie leden No Surrender opgepakt
  video

  Tientallen gestolen busjes gestript: inval in Steenwijk en drie leden No Surrender opgepakt

  De politie heeft vandaag drie No Surrender-leden opgepakt. De drie mannen, uit Noordwolde en Vledder, worden verdacht van het helen en omkatten van zo’n vijftig gestolen voertuigen. De arrestaties zijn onderdeel van een groot politieonderzoek, waarbij vanmorgen invallen zijn gedaan in vijf panden in Noordwolde, Steenwijk en Vledder. Bij een autobedrijf in Steenwijk werd de handelsvoorraad in beslag genomen.

Kop van Overijssel