Volledig scherm
© ANP Graphics

Dit krijgt het peloton vandaag voor de kiezen

De Giro blijft nog even op relatief vlak terrein met woensdag een rit van Frascati naar Terracina. In zuidelijke richting gaat het, waarbij de lastigste stukken in het begin liggen met doorkomsten op niet geklassificeerde hellingen tot 700 meter. Het leidt meestal tot een vroege vlucht van een aantal gelukszoekers. De ploegen van de sprinters zullen tijdig moeten ingrijpen want al na 140 kilometer ligt de finish.

Tom Dumoulin is er nog bij. De kopman van Sunweb kwam dinsdag ten val, verloor veel tijd en blesseerde zich aan de linkerknie. Hij heeft inmiddels meer dan 4 minuten achterstand op leider Primoz Roglic van Jumbo-Visma.

Blijf volledig op de hoogte tijdens de Giro door onze speciale nieuwsbrief. Abonneer je hier!

Onderweg zijn er na 87 kilometer punten te verdienen voor de bergtrui, daarna gaat het van 248 meter naar zeeniveau in Terracina waar voor de vierde keer een Girorit eindigt. In 1969 verliep de primeur dramatisch. Bij de door Eddy Merckx gewonnen rit stortte een tribune in waarbij een 11-jarige jongen om het leven kwam.

Bekijk hieronder de nabeschouwing op de chaotische etappe van gisteren.

  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.