Dumoulin na opgave: ‘Tegen beter weten in toch geprobeerd’

Tom Dumoulin probeerde het nog even in de vijfde etappe van de Giro d‘Italia, maar zijn knie deed té veel pijn na de val van gisteren om door te fietsen. En dus zit voor de Girowinnaar van 2017 de Italiaanse grote ronde er nu al op: ,,Ik heb al wel wat pech gehad in m'n carrière en dit is er weer één”, vertelde Dumoulin tegen Eurosport.

Dumoulin viel gisteren in de slotfase van de etappe en blesseerde daarbij zijn knie. De kopman van Team Sunweb besloot vanochtend pas over doorgaan of opgeven en besloot om te starten in rit vijf. ,,Vanmorgen op de rollen voelde ik eigenlijk al dat het niet kon. Ik wist voor 99% zeker dat het niet ging lukken, maar wilde het voor die ene procent toch proberen. Tegen beter weten in.”

Waarom dan toch die poging om verder te fietsen? ,,Ik wilde niet thuis zitten en dan mezelf verwijten dat ik het niet geprobeerd heb als het na een paar dagen wat beter gaat”, aldus Dumoulin. ,,Nu heb ik het geprobeerd, maar het ging echt niet. Ik kan geen kracht zetten.’’

Check hier nog eens hoe Dumoulin ermee stopte in de Giro:

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.