Volledig scherm
© AFP

Sinkeldam baalt van verlies puntentrui Démare: ‘Dit is denk ik het einde’

Sprinter Arnaud Démare raakte in de achttiende etappe van de Ronde van Italië zijn puntentrui kwijt aan concurrent Pascal Ackermann uit Duitsland. Volgens ploeggenoot Ramon Sinkeldam, een belangrijke schakel in de sprint van de Fransman, is het verlies van de puntentrui waarschijnlijk definitief. Ackermann heeft nu dertien punten voorsprong op Démare.

,,Er is nog een theoretische kans, maar dit is denk ik het einde", zei de Nederlander uit de ploeg Groupama-FDJ. ,,Er zijn twaalf punten te verdienen in de tussensprint en dan moet hij er twee winnen", rekende Sinkeldam. Dat gaat volgens hem waarschijnlijk niet lukken, met nog twee bergetappes op het programma.

De ploeg van Sinkeldam wilde de leiding in het puntenklassement graag houden tot aan de finish in Verona zondag. Sinkeldam heeft mede als taak om zijn sprinter goed af te zetten in de laatste kilometer. ,,Wij hoefden vandaag geen sprint en hebben er niet voor gereden." De sprint kwam er wel ook al kwamen de sprinters te laat om de Italiaan Damiano Cima van de ritzege af te houden. ,,Arnaud raakte bij de sprint ingesloten, maar dat heb je ook zelf in de hand.

Volledig scherm
Cima (uiterst rechts) haalt het. © BSR Agency
  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.