Volledig scherm
Live Giro In het Wiel © Videostill

Wat kun je van ons verwachten tijdens de Giro?

Zoals je gewend bent, zal AD Sportwereld ook deze Giro d’Italia op de voet volgen. Je kunt bij ons terecht voor verslagen, interviews, achtergronden en reportages, zowel in de krant als op onze website. Presentator Hidde van Warmerdam, bijgestaan door Thijs Zonneveld en/of Thomas Dekker, zal in uitzendingen van In Het Wiel bovendien dagelijks live verslag doen vanuit Italië.

Wat kun je van ons verwachten?
In de papieren versie van AD Sportwereld vindt u dagelijks nieuws, achtergronden en verslagen over alle ontwikkelingen in de Ronde van Italië.

Op ad.nl: elke dag het laatste nieuws vanuit Italië, interviews met renners, verslagen en uitslagen van de etappes. Plus natuurlijk een liveblog, waarin u het verloop van alle ritten op de voet kunt volgen.

Onze In Het Wiel-ploeg werkt de komende weken vanuit Italië volgens dit vaste spoorboekje. 10.00 uur: een live voorbeschouwing op de etappe van die dag met Thijs Zonneveld, Thomas Dekker of oud-wereldkampioen sprint Theo Bos (niet op rustdagen). Een kortere versie van deze videovoorbeschouwing kunt u op een later tijdstip nog eens rustig terugkijken.
Rondom de start van elke rit: interviews vanuit de startplaats, gemaakt door oud-renner Marc de Maar.

Slotfases: live commentaar bij de finale van elke etappe in ons liveblog.
18.00 uur: een live nabeschouwing op de etappe van die dag met Thijs Zonneveld, Thomas Dekker of oud-wereldkampioen sprint Theo Bos (niet op rustdagen én niet op zaterdag 11 mei). U kunt op een later tijdstip een kortere versie van deze voorbeschouwing nog eens rustig terugkijken.
Rondom de finish van elke rit: interviews vanuit de finishplaats, gemaakt door oud-renner Marc de Maar.
Elke avond: een samenvatting van de etappe.

  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.