Volledig scherm
© Wilbert Bijzitter

Politie staakt onderzoek naar explosies granaten in woonwijk Zwolle

De politie stopt met het onderzoek naar twee explosies in de Hanselaarmate in Zwolle, die in februari buurtbewoners in Zwolle Zuid flink hebben opgeschrikt. De explosies hebben mogelijk een verband met de granaat die werd opgehangen bij café Bruut in de Voorstraat in oktober.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) heeft de afgelopen maanden alles op alles gezet om verdachten te vinden, maar die zijn nog altijd niet gevonden. Het onderzoek wordt gestaakt omdat er  momenteel geen aanknopingspunten zijn die kunnen als basis voor verder onderzoek. 

Criminele activiteiten

Café Bruut is al maanden het middelpunt van een groot politieonderzoek nadat er eerst een granaat aan de deur hing, en later twee explosieven ontploften bij het woonadres van eigenaar Bob Kooistra. Ook lag het bedrijf overhoop met de gemeente, die onderzoek liet doen naar mogelijke criminele activiteiten rond het bedrijf. In de tussentijd moest de zaak gesloten blijven. Inmiddels is Bruut weer open.

De politie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van de explosies bij de woning aan de Hanselaarmate. De politie hoopt dat cruciale informatie alsnog wordt gedeeld. 

Volledig scherm
De plek van de explosie aan de Hanselaarmate. © Caspar van Oirschot

In samenwerking met indebuurt Zwolle