Café Bruut is al ruim twee maanden gesloten in afwachting van een horecavergunning.
Volledig scherm
PREMIUM
Café Bruut is al ruim twee maanden gesloten in afwachting van een horecavergunning. © Frans Paalman

Advocaat Kooistra: ‘Vergunning voor café Bruut op korte termijn rond’

Bob Kooistra en de gemeente Zwolle zijn al enkele weken in gesprek over het al dan niet verkrijgen van een horecavergunning voor Café Bruut in de Voorstraat. Dat zou ‘op zeer korte termijn’ rond moeten komen, stelt advocaat Joshua Perquin, die namens Kooistra die gesprekken voert.

De gemeente Zwolle bevestigde al eerder op vragen van de Stentor dat de uitkomsten van het Bibob-onderzoek bij de gemeente Zwolle bekend zijn, maar wilde daar verder niet op ingaan, behalve met de mededeling dat de gemeente in gesprek is met de partijen. ‘We nemen het besluit over de vergunning op basis van de aanvraag en het Bibob advies', liet een gemeentewoordvoerder eerder schriftelijk weten. ‘Dieper kunnen en mogen we niet op vragen ingaan. Een Bibob-advies is geheim, als gemeente mogen we geen inhoudelijke informatie delen’.

  1. LIVE | Corona in de regio: Steun voor bakkersgezin na coronaroddels, geen wegafsluitingen in IJsselland met Pasen
    video

    LIVE | Corona in de regio: Steun voor bakkersge­zin na coronarod­dels, geen wegafslui­tin­gen in IJsselland met Pasen

    Oost-Nederland zit nu bijna een maand in de coronacrisis. We zien tal van mooie initiatieven, zoals particulieren die massaal mondkapjes maken en hele straten die meedoen aan de berenjacht voor kinderen. Maar intussen is er elke dag ook weer verdriet en bezorgdheid om mensen die ziek worden of overlijden. Mis vandaag niets over de corona-ontwikkelingen in ons regionale liveblog.

In samenwerking met indebuurt Zwolle