Buren reageren online geschokt en vol ongeloof op explosies in Zwolle

VIDEOBuurtbewoners reageren op sociale media geschokt op de twee explosies vannacht in Zwolle, bij de woning van Bruut-eigenaar Bob Kooistra. Duidelijk is dat een groot deel van Zwolle-Zuid net na half vijf ’s morgens ruw ontwaakte.

‘Hier werd ik dus wakker van vannacht’, reageert Monique Zuidmeer op de Facebook-pagina van de Stentor. Bij het horen van twee knallen dacht ze aanvankelijk aan vuurwerk. Zuidmeer ‘zat rechtop in bed’, meldt ze. Haar kinderen sliepen evenwel gewoon door, net als die van Cynthia en Chris Adelerhof: ‘ja joh ik ook!! Dacht dat ik gek geworden was haha de kids hadden helemaal niks gehoord’.

Emmie-lou Huizinga woont ook dichtbij de Hanselaarmate, waar om iets na half vijf ’s nachts vermoedelijk twee handgranaten zijn afgegaan. ‘Was een knal joh... wij wonen er dichtbij!!’, reageert zij. Ook Wilma Handstede-Mollink en Andrea Boulande-Schuit zeggen op Facebook dat ze om half vijf wakker werden van de harde knallen.

‘Brrr heel eng’

Louise Visser woont schuin tegenover de woning van Kooistra. ‘Ik zat vannacht rechtop in mijn bed’ zegt ze op Facebook. En: ‘tis nu net CSI’, doelt ze op het onderzoek dat de politie in de straat uitvoert. Een groot deel van de omgeving is met zwarte hekken en politielint afgezet.

Anderen reageren vol ongeloof. Zoals Rieke Kadijk: ‘Wow dit is wel ziek hoor’. ‘Niet te geloven’, stelt Marcel Hamer kort. Ina de Vries noemt het kortweg ‘verschrikkelijk’. 

Explosie Café Bruut Zwolle Hanselaarmate
Volledig scherm
Explosie Café Bruut Zwolle Hanselaarmate © Stefan Verkerk

Klik hier om terug te keren naar het dossier over café Bruut.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle