Burgemeester Meijer: ‘Geschrokken van explosies’ Zwolle-Zuid

VIDEOBurgemeester Henk Jan Meijer laat in een schriftelijke reactie weten ‘erg geschrokken’ te zijn van het nieuws over de gebeurtenis in Zwolle-Zuid. ‘De politie onderzoekt de situatie, uiteraard volgen we het onderzoek nauwlettend’.

De explosies vannacht in Zwolle waren bij de woning van de ouders van Bob Kooistra, de eigenaar van het Zwolse café Bruut waar vorig jaar een handgranaat aan de deur werd gehangen. Volgens buurtbewoners verblijft Bob Kooistra zelf ook regelmatig in het huis.

De café-eigenaar is nog steeds in gesprek met de gemeente Zwolle om een horecavergunning te krijgen en daarmee zijn café weer te kunnen openen. De gemeente Zwolle gaat niet in op vragen over de invloed van deze nieuwe ontwikkelingen op die gesprekken.

Ook advocaat Joshua Perquin wil niet ingaan op eventuele consequenties voor de gesprekken die hij namens zijn cliënt, Bob Kooistra,  voert. 

De gevolgen van de explosie in Hanselaarmate.
Volledig scherm
De gevolgen van de explosie in Hanselaarmate. © Stefan Verkerk

Klik hier om terug te keren naar het dossier over café Bruut.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn in woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde van de zeventig bewoners dertien mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.

In samenwerking met indebuurt Zwolle