Ongezien een granaat plaatsen? Dat lukt niet in de Zwolse binnenstad

ReconstructieHij was goed vermomd, de man die in de nacht van maandag op dinsdag een granaat aan de deur van café Bruut in Zwolle hing. Maar toch kon hij zich niet in de Zwolse binnenstad begeven zonder in elk geval íets van zichzelf prijs te geven. De politie deelde dinsdagavond een eerste foto, maar heeft de beschikking over veel meer beeldmateriaal.

Op de vermoedelijke route die de man ’s nachts lopend (en/of rennend) volgens de politie heeft afgelegd hangen namelijk minstens tien bewakingscamera’s. De meeste daarvan zijn gemeentelijke camera’s die de politie al gebruikt om toezicht te houden in de binnenstad. Maar ook heeft de politie al beelden opgevraagd van camera's van anderen, zoals bij het Total-tankstation aan de Dijkstraat.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle