Tijd dringt voor gesloten ‘granaatcafé‘ Bruut

videoUit alle cafés in de Zwolse Voorstraat klinkt op zaterdagavond gelach en muziek, maar op nummer 3 is het stil en donker. Bar Bruut is al acht weken gesloten op last van de gemeente na een reeks gebeurtenissen die begon met de vondst van een granaat aan de deur

Inmiddels is het bedrijf doorgelicht op mogelijke criminele banden, maar de burgemeester heeft nog steeds niet besloten of Bruut weer open kan. Ondertussen is opnieuw een oud-werknemer naar de rechter gestapt om achterstallig salaris op te eisen en lijkt het politie-onderzoek naar de granaatplaatser muurvast te zitten. 

  1. Twee coronapatiënten Isala Zwolle naar ziekenhuis Münster

    Twee coronapa­tiën­ten Isala Zwolle naar ziekenhuis Münster

    Isala heeft in overleg met het Ministerie van VWS 2 COVID-19 patiënten overgebracht naar het ziekenhuis in Münster. ,,Wij zijn blij dat wij in overleg met internationale collega’s de druk op de zorg kunnen spreiden. Wij verzorgen op dit moment 117 COVID-19 patiënten en werken inmiddels in een opgeschaalde situatie. We verwachten de komende dagen een verdere stijging van het aantal patiënten. Daarnaast is Isala ook traumacentrum in de regio. Ook daarvoor moeten we IC-bedden beschikbaar houden. Onderling contact en landelijke coördinatie zal ook de komende tijd heel belangrijk zijn", licht woordvoerder De Haan toe.

In samenwerking met indebuurt Zwolle