Karwei in Apeldoorn compleet verloren door grote brand

videoBij een vestiging van bouwmarkt Karwei in Apeldoorn is vanmorgen een zeer grote brand uitgebroken. Er zijn geen gewonden gevallen, maar van de winkel is niks meer over. De brandweer is met groot materieel uitgerukt, en is nog steeds aan het nablussen. De verdrietige medewerkers worden elders opgevangen.

De eerste melding van de brand kwam vanmorgen rond 10.24 uur binnen bij de plaatselijke brandweer. Het pand is toen direct ontruimd. Teams uit Apeldoorn, Vaassen en Epe rukten uit om de brand te bestrijden. Ook zijn hoogwerkers aanwezig om van bovenaf te blussen en na te blussen. Naast de brandweer is er ook een team van de marechaussee bij de bouwmarkt ter ondersteuning.

Rond 12.30 uur was de brand onder controle. Hulpdiensten zijn waarschijnlijk nog de hele dag bezig met nablussen. Om overal goed bij te kunnen is een deel van het gebouw al gesloopt. Het pand is volledig verwoest.

Vestigingsleider John van Olst was op weg naar Zwolle, toen hij onderweg te horen kreeg dat de winkel in brand stond. Toen hij omdraaide, zag hij van verre de rookwolken al op zich af komen. ,,Daar was geen houden meer aan.” Volgens Van Olst is de brand ontstaan op de houtafdeling in de winkel zelf. Toen het vuur ontdekt werd, waren er zes personeelsleden binnen. Veel winkelend publiek was er niet, omdat Karwei tijdens afgelopen Black Friday een enorme drukte kende en het nu vooral van de weekenden moet hebben.

Medewerkers van Karwei worden opgevangen bij een autobedrijf aan de overzijde van de straat. Ze maken volgens een verslaggever van De Stentor een aangeslagen indruk en zijn in tranen.

Publiek

Er is veel publiek aanwezig dat een glimp van de enorme brand probeert op te vangen. De politie heeft het er druk mee om iedereen om afstand te houden en verzoekt mensen met klem om niet naar de Karwei te komen om een kijkje te nemen.

Op foto’s vanuit de omgeving, gedeeld op social media, is te zien dat het hele dak en de voor- en achtergevel van de winkel in brand stonden. De bouwmarkt, met daarin veel hout en ander brandbaar materiaal, bleek moeilijk te bussen en het vuur wist in mum van tijd om zich heen te slaan.

De brand was vanmorgen vanuit de verre omtrek te zien. Omwonenden wordt nog steeds geadviseerd ramen en deuren te sluiten. De veiligheidsdiensten hebben vanmorgen een NL-alert uitgestuurd.

Volledig scherm
Grote brand bij bouwmarkt Karwei in Apeldoorn. © Kevin Hagens
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn