Volledig scherm
Een brand legde bouwmarkt Karwei in Apeldoorn in de as. © Kevin Hagens

Oorzaak Karwei-brand zal voor altijd een vraagteken blijven

VideoWat precies de oorzaak van de allesverwoestende brand bij Karwei afgelopen dinsdag is geweest, is niet meer te achterhalen. Eventuele aanwijzingen die daar duidelijkheid over zouden kunnen geven, zijn in de vlammenzee verloren gegaan.

Het Team Brandonderzoek van de veiligheidsregio Noord- en Oost - Gelderland heeft sinds dinsdag onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. ,,De dienstdoende brandonderzoeker heeft niets meer kunnen vinden. Daarmee blijft de oorzaak van de brand onbekend’’, zegt Robert Spijkerman, woordvoerder bij de veiligheidsregio. 

In de bouwmarkt aan de Laan van de Dierenriem ontstond dinsdagochtend brand, in een mum van tijd stond het hele pand in lichterlaaie. Het personeel en een handjevol aanwezige klanten konden ongedeerd de bouwmarkt verlaten. Bij aankomst van de brandweer bleek het pand al niet meer te redden, de bluswerkzaamheden werden alleen ingezet om te voorkomen dat de brand zou overslaan naar naastgelegen panden.

Lees onder de foto verder.

Volledig scherm
Veel mensen namen een kijkje bij de grote brand van de Karwei in Apeldoorn. © Kevin Hagens

Karwei-bedrijfsleider John van Olst liet deze week weten binnen een jaar weer open te willen gaan. ,,We krijgen weer een bouwmarkt waar Apeldoorn trots op kan zijn. Volgende week wordt al begonnen met het slopen en opruimen van de resten van het pand.”

Overplaatsing

Van Olst hoopt dat de medewerkers - zolang de nieuwbouw nog niet gereed is - allemaal aan de slag kunnen bij andere bouwmarkten. ,,Dat zijn we nu aan het inventariseren, maar ik heb goede hoop dat dit gaat lukken.” Daarbij kreeg de bedrijfsleider zelfs telefoontjes van andere bedrijven op het industrieterrein. ,,Die vertelden wel helpende handen te kunnen gebruiken. Heel bijzonder.”

Bekijk hier een reportage van afgelopen dinsdag.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn