Verwoeste Karwei in Apeldoorn wil binnen jaar weer open

videoDe verwoeste Karwei in Apeldoorn wil binnen een jaar weer open. Dat laat bedrijfsleider John van Olst weten. Vandaag komen hoogstwaarschijnlijk ook de Franse eigenaren van de bouwmarkt langs om medewerkers een hart onder de riem te steken.

Volledig scherm
Alleen het toegangsbord doet nog denken aan de Karwei aan de Laan van Dierenriem in Apeldoorn. © Maarten Sprangh

Het is nu nog moeilijk voor te stellen, maar bedrijfsleider Van Olst heeft goede hoop dat binnen een jaar weer een compleet nieuwe bouwmarkt staat aan de Laan van Dierenriem in Apeldoorn-Noord. 

Nieuwbouwplannen 

Hoewel de bouwmarkt dinsdag tot de grond toe afbrandde, is Van Olst al druk bezig met nieuwbouwplannen. ,,We krijgen weer een bouwmarkt waar Apeldoorn trots op kan zijn. Volgende week wordt al begonnen met het slopen en opruimen van de resten van het pand.”

De Franse familie Bourrelier, eigenaar van de Apeldoornse bouwmarkt, is vandaag in Nederland om de ravage met eigen ogen te aanschouwen. ,,De familie is toevallig in ons land om een ronde te doen langs alle bouwmarkten waarvan zij eigenaar zijn. Ze komen ook naar Apeldoorn om ons te bezoeken.”

Volledig scherm
Vanuit de lucht is goed te zien hoe de vlammenzee het pand volledig in de as legde. © De Stentor

Alles verloren

Tot die tijd doet de brandweer onderzoek naar de oorzaak van de brand. ,,Daar weet ik nog niets van”, bekent Van Olst. ,,Op dit moment ben ik vooral bezig met de medewerkers. Die leven in grote onzekerheid.” 

Woensdag was een bijeenkomst voor de 43 personeelsleden van de bouwmarkt. ,,Het personeel had veel vragen. Mensen die aan het werk waren zijn veel persoonlijke bezittingen verloren. Mobieltjes, paspoorten en andere persoonlijke bezittingen lagen allemaal in een kluis die is verbrand. Zij krijgen alle kosten vergoed.”

Werknemers herplaatst 

Van Olst hoopt dat de medewerkers - zolang de nieuwbouw nog niet gereed is - allemaal aan de slag kunnen bij andere bouwmarkten. ,,Dat zijn we nu aan het inventariseren, maar ik heb goede hoop dat dit gaat lukken.” Daarbij kreeg de bedrijfsleider zelfs telefoontjes van andere bedrijven op het industrieterrein. ,,Die vertelden wel helpende handen te kunnen gebruiken. Heel bijzonder.”

Hier staat ons dossier over deze brand.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn