Burgemeester zweeft na 'fantastische' Hanzedagen in Kampen

video,,Ik zweef. Hier kan geen vakantie tegenop", was burgemeester Bort Koelewijn zondagmiddag enthousiast over de Internationale Hanzedagen in Kampen. ,,Ik ben ongelooflijk onder de indruk van de energie die inwoners hebben gestoken in dit feest."

Volgens de burgemeester zijn de Hanzedagen vlekkeloos verlopen. ,,Alles liep op rolletjes. Zoals we het bedacht hadden, zo kwam het ook tot uitvoering", aldus Koelewijn. Of de gehoopte 300.000 bezoekers zijn gehaald, kon hij niet zeggen. ,,Het festivalterrein was te groot en te uitgestrekt om te kunnen tellen. Er waren geen irritaties, want overal was voldoende ruimte om te wandelen en te kijken."

Koelewijn genoot in de afgelopen dagen van de samenwerking in de stad tussen gemeente, hulpdiensten, ondernemers en inwoners. ,,Hoe houden we dit vast?" is de vraag waarover de burgemeester Koelewijn zich wil buigen. ,,Kampen is vanouds een wereld van eilandjes, maar iedereen heeft laten zien te kunnen samenwerken." Als het aan de burgemeester ligt mogen de ondernemers een stap extra zetten. ,,Veel speelden op de Hanzedagen in, maar ook veel niet. Zij wachtten te veel af op initiatieven vanuit de gemeente."

Opmerkelijk was dat burgemeester Koelewijn zondagmiddag zijn slotwoord alleen in het Duits hield. ,,Ik wilde het kort houden", zegt hij met een knipoog.

Volledig scherm
Internationale Hanzedagen 2017 Kampen op zondag. Sluitingsceremonie.Volgend jaar in Rostock (D)Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © 180617 © Freddy Schinkel