Nell Annink stond 40 jaar geleden model voor het beeld van haar man, kunstenaar Sjef Sales. Zijn weduwe schonk het beeld aan de nieuwe kunstroute KunstenLandschap.
Volledig scherm
PREMIUM
Nell Annink stond 40 jaar geleden model voor het beeld van haar man, kunstenaar Sjef Sales. Zijn weduwe schonk het beeld aan de nieuwe kunstroute KunstenLandschap. © Annina Romita

Deze topless vrouw was te heftig voor Zwolle en lag 40 jaar op zolder: nu heeft ze een nieuw thuis

‘Wat? Dit kán toch niet! Schande!’ De reacties op de topless schoonheid die op een luchtbedje in de Zwolse gracht dreef waren zó heftig, dat het kunstwerk al na twee weken tot de brandstapel was veroordeeld. Maar na veertig jaar op een zolder te hebben gelegen is de mooie meid in tanga weer te zien: in de nieuwe kunstroute rond Lonneker.

2 reacties

  • S. Kiesel

    1 maand geleden
    In een interview met Hart van Nederland vertelde Nell dat men het ‘stootaangevend’ vond. Geweldig. Ik zou het gezegd kunnen hebben, alleen denk ik dat Nell gewoon aanstootgevend bedoelde ;-)
  • A.G. de Jong

    2 maanden geleden
    Ik verbaas me over de preutsheid die soms aan de dag wordt gelegd. En dan valt het me op dat de protesten meestal van mensen komen die bang zijn dat sommige anderen wel eens gekwetst zouden kunnen worden. Dat soort paternalistisch gedrag moet eens stoppen!