De slingerapen zitten klaar voor Jacqueline Ruijs. De verzorgster werkt al sinds 1986 bij Apenheul en ziet hoe de missie van Wim Mager ook vijftig jaar na de oprichting nog wordt nageleefd.
Volledig scherm
PREMIUM
De slingerapen zitten klaar voor Jacqueline Ruijs. De verzorgster werkt al sinds 1986 bij Apenheul en ziet hoe de missie van Wim Mager ook vijftig jaar na de oprichting nog wordt nageleefd. © Rob Voss

Dit is waarom de Apenheul wordt gezien als dierentuin van de toekomst

Een verhaal over een dierentuin neigt anno 2021 al snel naar een discussie over het welzijn van dieren in gevangenschap. Maar het debat lijkt aan Apenheul voorbij te trekken. Experts en dierenwelzijnsorganisaties zien het jubilerende park als dierentuin van de toekomst. ,,De ruimte van mensen wordt hier juist ingeperkt.’’

3 reacties

 • H.W.M. Galle

  3 maanden geleden
  Ik blijf het Frank Wassenberg (PvdD) eens. Dierentuinen als amusementsplek waar dieren beperkt worden in hun natuurlijke mogelijkheden zijn niet meer van deze tijd. Toegegeven dat er slechtere plekken om wilde dieren te houden. Desalniettemin kan het niet meer.
 • Frank Ugchelen

  3 maanden geleden
  Keurig en duidelijk geschreven, en gefeliciteerd Apenheul, morgen 50 jaar geleden op 11-07-1971 gingen de deuren voor het publiek voor het eerst open.
 • Aly Hilberts

  3 maanden geleden
  Waarom lees ik niets over de prachtige, natuurlijke verblijven van de dieren in Emmen? Volgens mij het meest vriendelijke, natuurgetrouwe verblijf voor de dieren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn