Dirk van den Belt is enkele jaren na zijn vermissing geïdentificeerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk van den Belt is enkele jaren na zijn vermissing geïdentificeerd. © Politie Oost-Nederland

Hoe deel van een schedel leidde tot identificatie van ‘Opa Dirk’: match was jaren geleden nog onmogelijk

De dna-match waarmee de vermiste Dirk van den Belt (85) uit Kampen geïdentificeerd is, was nog maar enkele jaren geleden bijna onmogelijk geweest. ,,De technieken waarmee we botten die in zee hebben gelegen kunnen onderzoeken, zijn sterk verbeterd”, zegt expert Charissa van Kooten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

1 reactie

 • M. Steenbergen

  1 week geleden
  Door de moderne wetenschap eindelijk duidelijkheid voor de familie die toch jarenlang in onzekerheid hebben gezeten. Marianne Steenbergen
 1. Kampen trekt extra geld uit om de IJsselkogge naar de stad te halen: waar is het 600 jaar oude schip straks te bekijken?
  PREMIUM

  Kampen trekt extra geld uit om de IJsselkog­ge naar de stad te halen: waar is het 600 jaar oude schip straks te bekijken?

  De kogel is door de kerk, het wrak van de IJsselkogge komt terug naar Kampen. De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met een voorstel om, bovenop de 500.000 euro die eerder al beloofd was, een miljoen euro uit te trekken voor de terugkeer van het wrak. Dat extra geld is nodig om het 600 jaar oude schip op ‘minimale wijze’ te kunnen exposeren. De komende maanden buigt Kampen zich over de vraag waar en hoe dat kan.