Lotte (21) uit Zwolle heeft anorexia en wacht al maanden op de juiste hulp: ‘Ik kan niet meer’

videoIn een klein appartement midden in het centrum van Zwolle zit een magere vrouw op een bank. In haar neus heeft ze een slangetje, het snoer loopt langs haar lichaam en verdwijnt in de rugzak naast haar. Ze is nerveus, want er is zojuist nieuwe voeding toegevoegd aan haar sonde. En hoewel ze wel weet dat het nodig is, vindt ze het verdomd lastig, want haar hoofd schreeuwt ‘nee’.

6 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Het helpt ook niet dat Rutte al tien jaar de zorg kapot heeft bezuinigd
 • Peter Luyckx

  2 maanden geleden
  Ik wens jou heel veel moed toe,lotte!!!! Er zou beter eerst aan onze mensen gedacht moeten worden en deze helpen ipv geld buiten te gooien aan andere landen waar wij niets aan hebben. Hou aub vol,lotte!!!!
 • Gia Young

  2 maanden geleden
  Stoer, sterke Lotte. Bedankt voor je eerlijkheid. Hopelijk vind je de kracht en hulp om te leren (over)leven met je ziekte.
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Melle: Met dank aan covid? Er zijn al jaren wachtlijsten in de psychische zorg. De problematieken zijn steeds ingewikkelder geworden, o.a. door de hoge eisen die de mens en maatschappij ons oplegt, al dan niet in combinatie met allerlei middelengebruik. Er ligt veel druk op de behandelaars, er is te weinig echt gespecialiseerde kennis, zelden quick fix oplossing. Geld geven alleen werkt niet, er moeten ook mensen zijn die dit willen en kunnen doen zonder er zelf aan onderdoor te gaan.
 • Marcel Fijn

  2 maanden geleden
  Dapper van je Lotte, om zo je verhaal te delen. Dat vergt veel moed om je zo kwetsbaar op te stellen. Maar door jou verhaal hier te delen, helpt het wellicht ook anderen met vergelijkbare problemen die het moeilijk vinden om hulp te vragen. Ik hoop echt dat het je snel de hulp krijgt die je nodig hebt en wens je heel veel sterkte, zet hem op!!
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.