Pippa (3) uit Zwolle begrijpt alles, maar kan moeilijk reageren: 'Heel frustrerend’

videoMet grote sprongen stuitert Pippa uit Zwolle door de kamer. Ze roept dat ze een ‘beher nina’ is: Een beschermninja. Pippa heeft een taalontwikkelingsstoornis, afgekort TOS. Net als 266.000 andere mensen in Nederland. Ze kan hierdoor niet goed praten en vindt met emoties omgaan erg moeilijk.

1 reactie

 • Graaf

  1 week geleden
  Onze lieve dochter van 13 jaar oud heeft ernstige TOS. Als ik zie welke struggle ze iedere dag heeft daarmee. TOS is pervasief, het zit in alles. Het is zó veel meer dan woorden niet begrijpen. Ook innerlijke taal is arm en sociaal emotioneel zijn er veel problemen. Stel het u voor als ik tegen u praat en ga Russische woorden tussendoor gebruiken. Begrijpt u het dan nog?
 1. Zwolse Rode Kruis-baas bezorgd om schrijnende situaties vluchtelingenopvang: ‘Kies nou eens voor kwaliteit’
  PREMIUM

  Zwolse Rode Kruis-baas bezorgd om schrijnen­de situaties vluchtelin­gen­op­vang: ‘Kies nou eens voor kwaliteit’

  Vluchtelingen die hun nachtrust op tafel of in een stoel moeten doorbrengen: het zijn de schrijnende situaties die volgens Jan Brink, oud-wethouder in Zwolle en Rode Kruis-voorzitter van district IJsselland, steeds vaker voorkomen. De chaos die momenteel in de noodopvangen van bijvoorbeeld Ter Apel heerst, moet volgens hem snel afgelopen zijn. Ook deze regio moet daar zijn steentje aan bijdragen. ,,Kies nou aan de voorkant eens voor kwaliteit.”