Scheuren in huizen en wakker liggen van trillingen, zo ervaart Bathmen het toenemend goederenverkeer

VIDEOBathmen vreest dat de Noordtak van de Betuwelijn straks via Deventer naar Oldenzaal gaat rijden. Dat zou nog meer treinverkeer langs het dorp geven. Nu al heeft 84 procent van de ondervraagde bewoners last van het spoor, blijkt uit een recent gehouden enquête. Trillingen veroorzaken scheuren in woningen, zoals bij Mels Groothuizen het geval is. 

7 reacties

 • Johann Janssen

  1 week geleden
  @Henny Arends doortrekking van het knanaal is een prima alternatief wat de provincie Overijssel ter hand zou moeten nemen. ipv per trein kan met beter grote hoeveelheden containers over water vervoeren.
 • Henny Arends

  1 week geleden
  Het gaat niet zo snel, maar het Twentekanaal doortrekken naar de Duitse kanalen (50km) zou een alternatief zijn . De binnenvaart kan het transport verzorgen met minder trillingen.Dat kanaal doortrekken is al een oud plan, wat maar niet van de grond komt. Begin er toch maar aan.
 • Martin Bolhuis

  1 week geleden
  Met zijn allen een rechtzaak beginnen, zo kunnen de kosten worden gedeeld. Ga er maar vanuit dat de tegenpartij tijd gaat rekken. Er is een oplossing voorhanden, een brede in diepe strook met piepschuim aanleggen. Voor dat de trillingen tot de huizen doorlopen. De veroorzaker moet betalen.
 • Lisette Speksnijder

  1 week geleden
  Ook in Eefde merken we dat het goederenvervoer steeds meer en zwaarder wordt, vooral ‘s nachts voel je het huis schudden en schilderijen aan de muur trillen. Ook wij krijgen steeds meer scheuren in de muren soms klinkt het alsof die buitenlandse treinen vierkante wielen hebben.
 • Johann Janssen

  1 week geleden
  Hiervoor is maar een oplossing. De havenbaronnen moeten nu eindelijk eens goede afspraken maken met Duitsland waar die goederentreinen niet via normaal spoor kunnen worden afgehandelt. Ook daar moeten ze door plaatsen en over het hoe en wat horen wij niet. Alleen de Rona zit constant te miepen en wil hun problemen hier in de liemers en Achterhoek dumpen een andere oplossing dragen ze niet aan.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer