Robert (37) voelt zich machteloos.
Volledig scherm
PREMIUM
Robert (37) voelt zich machteloos. © Jan de Groen

Vijftien jaar ingeschreven voor sociale huurwoning, maar Robert (37) maakt steeds geen kans

Vijftien jaar ingeschreven staan voor een sociale huurwoning en dan nóg aangewezen zijn op de antikraakmarkt. Voor sommige Rotterdammers is het de keiharde realiteit. Ook Robert (37) zit in dat schuitje, maar boos of teleurgesteld wil hij zichzelf niet meteen noemen. „Wat overheerst, is een gevoel van machteloosheid.”

6 reacties

 • Yvonne Veld

  1 week geleden
  Jos: "5 jaar geleden kon je je huis aan de straatstenen niet kwijt"? Kan mij er niks bij voorstellen, de huizenprijzen waren toen hoger dan het jaar er voor, gem. € 244.000,--. Met een ingestorte markt had je dat niet. Het gaat in dit artikel over dat iemand geen huurhuis kan krijgen. De wachtlijsten in die sector zijn echt niet van vandaag of gisteren en waren er (meer dan) 5 jaar geleden ook al. Of woon jij ergens in nl. waar dat toevallig allemaal net anders is?
 • Timo Cleton

  1 week geleden
  Volgende verkiezingen? Bij de afgelopen verkiezingen vlogen de termen als “1 miljoen huizen bouwen” je om de oren. Gaat de komende jaren iig niet gebeuren. Grond te duur, materialen te duur, geen personeel, stikstof, ander regel gezeik, klopt wel alles dan is er wel een buurman tegen die weer een rechtzaak begint, enz, enz, en we zijn weer een paar jaar verder.
 • Jaap Postma

  1 week geleden
  De meeste reacties zijn in de trend van: al jaren een slechte regering. Denken jullie nou echt dat een regering met een andere signatuur dit had voorkomen of opgelost? Keep on dreaming. Het wordt in dit artikel ook gezegd: het probleem is het aanbod. Daar is niet tegen op te bouwen, als je ook rekening moet houden met het milieu. Maar niemand durft het over het aanbod te hebben: instroom van arbeidsmigranten en asielzoekers voor een beter leven. Ooit zal er een keus moeten worden gemaakt.
 • jos zoet

  1 week geleden
  Vreemd, want een 5 tal jaren geleden kon je je huis aan de straatstenen niet kwijt...
 • Jan Kelder

  1 week geleden
  Het is wel gemakkelijk om Rutte van alles de schuld te geven, volgens mij hebben we de laatste 10 a 12 jaren altijd nog een regering gehad die bestond uit meerde partijen, VVD, PvdA, CDA, D66, Christen unie en misschien vergeet ik er nog wel één. Wat hebben die partijen er dan aan gedaan ? Moeten we er met z'n allen er dan niet voor zorgen dat bij een volgende verkiezing het dan anders kan/moet worden !!??